Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Πρώτος μισθός 580 € στο Δημόσιο


Μισθούς ιδιωτικού τομέα στους νεοπροσληφθέντες στο Δημόσιο, εξετάζει η κυβέρνηση, με αποδοχές 586,08 ευρώ για τα πρώτα δύο χρόνια. Αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ.
prwtos-misthos-580--sto-dimosio
Αμοιβές ίδιες με αυτές του ιδιωτικού τομέα για τουςνεοπροσλαμβανόμενους στο δημόσιο κατά την διάρκεια τηςδιετούς δοκιμαστικής περιόδου, προβλέπει σχέδιο των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών που εντάσσεται στις αλλαγές για το ενιαίο μισθολόγιο που προετοιμάζει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την πρόταση που εξετάζει η κυβέρνηση, οι νεοπροσληφθέντες στο Δημόσιο θα αμείβονται με τον βασικό μισθό του ιδιωτικού τομέα (586, 08 για υπαλλήλους υποχρεωτικής εκπαίδευσης) για τα δύο πρώτα δοκιμαστικά έτη εργασίας
Την σχετική ενημέρωση πραγματοποίησε χτες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης σεαντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με την οποία συναντήθηκε, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του συγκυβερνώντος κόμματος.
Στο εσωτερικό της κυβέρνησης δημιουργείται νέο μέτωπο μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μετά την αξιολόγηση που αφορά τις αλλαγές του μισθολογίου.
Σύμφωνα με την πρόταση που εξετάζει η κυβέρνηση, οι νεοπροσληφθέντες στο Δημόσιο θα αμείβονται με τον βασικό μισθό που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα (586, 08 ευρώ για όσους ανήκουν στην κατηγορία της υποχρεωτικής εκπαίδευσης) και για τα δύο πρώτα δοκιμαστικά έτη εργασίας.
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα επηρεάσει τις υπόλοιπες αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων αλλά θα δημιουργηθεί ένα νέο εισαγωγικό κλιμάκιο όπου θα ενταχθούν όλοι οι νεοπροσληφθέντες, το κλιμάκιο Ζ.
Σε αυτό οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα αμείβονται με τον αντίστοιχο μισθό που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα δηλαδή για την κατηγορία του υπαλλήλου που έχει απολυτήριο δημοτικού ο μισθός θα είναι 586, 08 ευρώ, ενώ οι μικτές αμοιβές στις άλλες εκπαιδευτικές κατηγορίες θα διαμορφωθούν κατά προσέγγιση 639,35 ευρώ για τους υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης749,70 ευρώ για τους υπαλλήλους τεχνολογικής εκπαίδευσης και787,4 ευρώ για τους εργαζόμενους με πτυχίο ΑΕΙ.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανώτερων στελεχών της δημόσιας διοίκησης μία τέτοια αλλαγή θα επιφέρει ντόμινο επιπτώσεων στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων
Μετά την δοκιμαστική διετία θα αξιολογηθούν και στην περίπτωση που κριθούν ικανοί να εργαστούν στο δημόσιο θα ενταχθούν κανονικά στο μισθολόγιο που ισχύει χωρίς να επιβληθούν νέες μειώσεις λόγω της εισαγωγής του νέου κλιμακίου.
Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές το συγκεκριμένο σενάριο συζητείται μεταξύ άλλων από τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο πλαίσιο των νέων αλλαγών στο μισθολόγιο του Δημοσίου το οποίο θα επιφέρει ανακατανομές στο εσωτερικό των αμοιβών χωρίς να ανατρέπει το συνολικό μισθολογικό κόστος.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανώτερων στελεχών της δημόσιας διοίκησης μία τέτοια αλλαγή θα επιφέρει ντόμινο επιπτώσεων στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων. Θα μειωθούν οι αποδοχές των συμβασιούχων ενώ αναμένεται να γίνουν παρεμβάσεις και στα υπόλοιπα κλιμάκια παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στο πλαίσιο των συζητήσεων έχει κατατεθεί πρόταση για μείωση των μισθών των ΔΕ και ΥΕ και αύξηση των αποδοχών των ΠΕ και ΤΕ ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να καταργηθούν οι υπερβάλλουσες αποδοχές σε όλον τον κρατικό μηχανισμό ακόμα και στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου υπάλληλοι με τα ίδια προσόντα να λαμβάνουν τις ίδιες αμοιβές.

Νέα κόντρα ΠΑΣΟΚ - Μητσοτάκη

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες από την Χαριλάου Τρικούπη επεσήμανε σε όλους τους τόνους ότι «δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε με την πρόταση αυτή»σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να θιγούν περαιτέρω οι κατώτερες κλίμακες του μισθολογίου που αφορούν τους νεοεισερχόμενους στο Δημόσιο. Η «πράσινη αντιπροσωπεία που αποτελούνταν από τους Χ. Πρωτόπαπα, Δ. Καρύδη, Γ. Κουτσούκο και Π. Ρήγα συμφώνησε στην ριζική αναδιαμόρφωση των αλλά μετά την διαμόρφωση και ψήφιση μέχρι τέλους του χρόνου ενός «μόνιμου συστήματος αξιολόγησης».
Κύκλοι υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Δεν αντέδρασε η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στο Παρίσι όταν παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων και αυτή η πρόταση στην τρόικα
Σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC.gr οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν σε ευρύτερες παρεμβάσειςπροκειμένου να εξισωθούν οι μισθοί υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία χωρίς όμως να αλλάξει το συνολικό μισθολογικό κόστος.
Την δυσφορία τους εξέφρασανκύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην «διαρροή» ότι αντέδρασαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ στην πρόταση για τις αμοιβές των νεοεισερχομένων υπαλλήλων και τόνιζαν ότι «ο υπουργός δεν διέκρινε κατά την διάρκεια της συζήτησης με την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ έντονες αντιδράσεις για την πρόταση που συζητά η κυβέρνηση». Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν με νόημα ότι την πολιτική του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης την χαράσσει αποκλειστικά ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι δεν αντέδρασε η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στο Παρίσι όταν παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων και αυτή η πρόταση στην τρόικα. 

http://www.thetoc.gr/
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs