Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ελλάδα: Η χώρα που ζει με 432 ευρώ το μήνα...


Με λιγότερα από 432 ευρώ τον μήνα ζουν 2,5 εκατομμύρια.Επιπλέον 3,8 εκατ. φλερτάρουν με τη φτώχεια. Οι διαπιστώσεις είναι του Γραφείου Προυπολογισμού του κράτους.
ellada-i-xwra-pou-zei-me-432-eurw-to-mina


Περίπου 2,5 εκατομμύρια άτομα, βρίσκονται στην Ελλάδα κάτω από το χρηματικό όριο της σχετικής φτώχειας, δηλαδή ζουν με λιγότερα από 432 ευρώ αν είναι μεμονωμένα άτομα ή 908 ευρώ μηνιαίως αν είναι μέλη τετραμελούς οικογένειας.
Επιπλέον 3,8 εκατομμύρια άτομα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο φτώχειας λόγω στερήσεων και ανεργίας.
Τα συμπεράσματα προκύπτουν από την μελέτη που συνέταξε το γραφείο προϋπολογισμού του κράτους για τις «πολιτικές ελάχιστου εισοδήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα».
Η Ελλάδα είναι το μοναδικό κράτος μέλος της Ε.Ε που δεν έχει υλοποιήσει το μέτρου του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος 
Από τη συγκριτική ανάλυση, όπως αναφέρεται και στην έκθεση προκύπτει ότι «η Ελλάδα είναι το μοναδικό κράτος μέλος που δεν έχει υλοποιήσει το μέτρο του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος».
Επίσης, σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, «το κοινωνικό σύστημα έχει αποτύχει να εκπληρώσει τους στόχους του ενώ όπου έγινε προσπάθεια βελτίωσης μέσω φορολογικών ελαφρύνσεων απέτυχε ακόμη περισσότερο».
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που αναφέρονται στην μελέτη«Η Ελλάδα βρίσκεται στην χειρότερη θέση στην ΕΕ των 28 όσον αφορά στον κίνδυνο φτώχειας.
Η Ελλάδα επίσης συγκαταλέγεται  στην ομάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη φτώχεια (23,1%) και προηγείται της Ισπανίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας ενώ κατέχει την τέταρτη χειρότερη θέση ως προς τον δείκτη χάσματος της φτώχειας μετά την Ισπανία, Ρουμανία και Βουλγαρία.
Επίσης, σύμφωνα με έρευνα του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη χειρότερη θέση μεταξύ 35 χωρών με βάση τους δείκτες  ευημερίας και ποιότητας ζωής, χειρότερα ακόμα και από την Τουρκία. Μια άλλη σημαντική διάσταση της φτώχειας, αφορά την παιδική φτώχεια (26,5% το 2012), τα μονογονεϊκά νοικοκυριά, τα πολυμελή νοικοκυριά, οι μη οικονομικά ενεργοί και τα άτομα με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο
Υπενθυμίζεται ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε 13 δήμους της χώρας.
Θα διατεθούν περίπου 20 εκατ. ευρώ προκειμένου να δοθείεπίδομα το οποίο θα ξεκινάει από τα 200 ευρώ για τον άγαμοκαι θα κλιμακωνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση. 

http://www.thetoc.gr/
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs