Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα ταμείο και ίδια σύνταξη για όλους από το 2017


Το σχέδιο ενοποίησης

Τη λειτουργία από το 2017 ενός ενιαίου ταμείου συντάξεων για όλους, με ενιαίο κανονισμό ασφάλισης και παροχών προωθεί η κυβέρνηση.
sintaxeis
Πρόκειται για το Ενιαίο Εθνικό Ασφαλιστικό Ταμείο (ΕΕΑΤ) για τους συνολικά 11,5 εκατομμύρια άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους και συνταξιούχους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», το μέτρο που προβλέπεται ως εναλλακτικό σενάριο και στο προσχέδιο της μελέτης του ΚΕΠΕ για την διοικητική ενοποίηση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης έχει ήδη συζητηθεί με την τρόικα, η οποία το υποστηρίζει.
Το νέο Ταμείο θα διέπεται από την εφαρμογή ενιαίων κανόνων σε ό,τι αφορά τις γενικές παροχές και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.
Αντίστοιχα, η είσπραξη εισφορών, η οικονομική διαχείριση και η απονομή σύνταξης θα ακολουθούν ενιαίους κανόνες.
Το 2015 θα προηγηθούν η ενοποίηση των επικουρικών συντάξεων – εφάπαξ υπό την ομπρέλα του ΙΚΑ, η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του ΙΚΑ. Το πρώτο βήμα πριν την τελική φόρμα που θα ισχύσει σε δύο χρόνια θα είναι η ενοποίηση του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα απασχολούμενων, δηλαδή γιατρών, μηχανικών, δικηγόρων με τον ΟΑΕΕ.
Το ΕΕΑΤ θα αφορά σε 5.972.215 ενεργούς ασφαλισμένους και 2.657.568 συνταξιούχους αλλά και σε 2.882.621 έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των οικογενειών τους.
Σε δεύτερη φάση προβλέπεται η ένταξη του νέου ταμείου στο ΙΚΑ με ενιαίο θεσμικό πλαίσιο για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και η αναδιοργάνωση του ΟΓΑ σε μοντέλο Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης.
Τέλος, σταδιακά θα ενοποιηθούν τα υποκαταστήματα της περιφέρειας μέσα σ’ ένα 6μηνο, υπό την ομπρέλα του ΕΕΑΤ, για σύνταξη, εξυπηρέτηση του πολίτη και Κέντρα Εξυπηρέτησης Απονομής Σύνταξης και Επεξεργασίας Παροχών.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs