Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

11η Σεπτεμβρίου: Δεκατρία χρόνια μετά


Η Αμερική θυμάται το χρονικό του τρόμου που άλλαξε τον ρου της ιστορίας, βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις αλλά «βρίσκει» μπροστά της τους ίδιους εχθρούς.

11η Σεπτεμβρίου, 9/11, η μέρα που «γίναμε όλοι Αμερικανοί». Δεκατρία χρόνια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας και καταγράφηκαν στην παγκόσμια συνείδηση ως η απόλυτη πράξη τρομοκρατίας, η Αμερική θυμάται και βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις. Τη θέση της Αλ Κάιντα έχει πάρει η ISIS και τη θέση των αεροπειρατών που οδήγησαν τρία αεροσκάφη στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το Πεντάγωνο, έχουν πάρει οι φανατικοί ισλαμιστές στη Συρία και το Ιράκ.

 Το χρονικό των επιθέσεων

  • Η πτήση 11 της American Airlines συντρίβεται πάνω στον Βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στις 8:46:40 π.μ. τοπική ώρα (15:46:40 ώρα Ελλάδας), μεταξύ των ορόφων 93 και 99.
  • Η πτήση 175 της United Airlines συντρίβεται επάνω στον Νότιο Πύργο στις 9:02:59 π.μ. τοπική ώρα (16:02:59 ώρα Ελλάδας), γεγονός που μεταδόθηκε ζωντανά από τα περισσότερα τηλεοπτικά δίκτυα ανά τον κόσμο, που μόλις είχαν διακόψει το πρόγραμμά τους για να ενημερώσουν για την προηγούμενη πρόσκρουση.
  • Η πτήση 77 της American Airlines, πέφτει στο Πεντάγωνο της Αμερικής, στις 9:37:46 π.μ. τοπική ώρα (16:37:46 ώρα Ελλάδας).
  • O Νότιος Πύργος καταρρέει στις 9:59 π.μ (16:59 ώρα Ελλάδας).
  • Η πτήση 93 της United Airlines συντρίβεται σε ανοικτή περιοχή στη νοτιοδυτική Πενσυλβάνια στις 10:03:11 π.μ. τοπική ώρα (17:03:11 ώρα Ελλάδας). Όπως ανακοινώθηκε αργότερα, η πτήση αυτή κατευθυνόταν προς την Ουάσινγκτον με πιθανό στόχο το Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών ή τον Λευκό Οίκο, ενώ η αποτυχία των αεροπειρατών να φθάσει το αεροπλάνο στο στόχο του οφείλεται στους επιβάτες της πτήσης που προσπάθησαν να ανακτήσουν τον έλεγχο του αεροσκάφους.
  • Ο Βόρειος Πύργος καταρρέει στις 10:28 π.μ. (17:28 ώρα Ελλάδας)
Εκτός των 19 αεροπειρατών, συνολικά από τις επιθέσεις, 2973 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 24 παραμένουν αγνοούμενοι.
Οι τρομοκρατικές επιθέσεις γεννούν το δόγμα Μπους με τη μηδενική ανοχή κατά της τρομοκρατίας και τους προληπτικούς πολέμους που οδήγησαν στις εισβολές στο Αφγανιστάν το 2001 και στο Ιράκ το 2003 με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα. Στο λεξιλόγιο προστίθενται όροι όπως ο Αξονας του Κακού, το αμυντικό δόγμα προληπτικής δράσης και ο Πατριωτικός Νόμος. Ο τρόμος συνεχίζεται: Μπαλί, Μαδρίτη, Λονδίνο. Ο φόβος της τρομοκρατίας ριζώνει στην παγκόσμια συνείδηση. Ολα δικαιολογούνται...
Σήμερα 13 χρόνια μετά το 47% των πολιτών θεωρεί ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν περισσότερους κινδύνους για την ασφάλειά τους από ποτέ παρά το γεγονός ότι ο Μπαράκ Ομπάμα υποστηρίζει ότι Αμερική είναι ασφαλής.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs