Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Καταρχάς συμφωνία για τερματισμό των μαχών στην Ουκρανία

Τη δημιουργία ενός οδικού χάρτη που θα έχει στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ φιλορώσων αυτονομιστών και κυβερνητικών δυνάμεων ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο μετά τις συνομιλίες που είχε στο Μινσκ με το ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Για «θερμές και θετικές» συνομιλίες έκανε λόγο η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.
Η  Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την πολιτική Ασφάλειας, είπε πως η ίδια επέμεινε στην ανάγκη να κηρυχθεί εκεχειρία στην Ουκρανία, να ελεγχθούν με αποτελεσματικό τρόπο τα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας, να παραδοθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους Ουκρανούς με τρόπο που να συμμορφώνεται πλήρως προς το διεθνές δίκαιο και να αρχίσει μια πολιτική διαδικασία ώστε να διευθετηθούν οι εσωτερικές διαφορές των Ουκρανών.
Για δύσκολες συνομιλίες μίλησε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, που φιλοξένησε τη σύνοδο.
Από την πλευρά του ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο είπε ότι θα προετοιμαστεί ένας "οδικός χάρτης" για τον τερματισμό των συγκρούσεων και η Ρωσία θα πάρει μέρος στο διάλογο αλλά το σημαντικό για το Κίεβο είναι να σταματήσουν οι μάχες και μια εκεχειρία να έχει εφαρμογή και από τις δύο πλευρές.

O ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η Μόσχα θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξει την ειρηνευτική διαδικασία μόλις ξεκινήσει αλλά σημείωσε ότι η κυβέρνηση του Κιέβου και οι αυτονομιστές στα ανατολικά πρέπει να συμφωνήσουν του όρους της εκεχειρίας.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs