Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Υπάλληλος του Χανς Φούχτελ η σύντροφος του Γιάννη Μπουτάρη

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Γράφει η Βασιλική Σιούτη
Εδώ και μερικούς μήνες η αυστριακή σύντροφος του δήμαρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, εργάζεται,  ως μόνιμη συνεργάτιδα, στο γραφείο της Θεσσαλονίκης της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» της οποίας προΐσταται ο εντεταλμένος της καγκελαρίου Μέρκελ για την Ελλάδα, ο γνωστός μας, Χανς Φούχτελ.
Η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» είναι ένα από τα βασικά εργαλεία της γερμανικής πολιτικής στην Ελλάδα. Η Γκαμπριέλα Σάινερ όμως,  δεν είναι η μόνη αυστριακή που συμμετέχει στους γερμανικούς σχεδιασμούς. Απλά έχει μερικά παραπάνω πλεονεκτήματα,  καθώς γνωρίζει καλά τη χώρα και τους Έλληνες.
Την Αυστρία προσπαθεί να εντάξει στον επικοινωνιακό  σχεδιασμό  της  για την Ελλάδα η γερμανική κυβέρνηση εδώ και λίγο καιρό, καθώς η πολιτική της Γερμανίας χαρακτηρίζεται ήδη από πολλούς δημόσια  ως νεοαποικιακή  και αυτό  είναι κάτι που ενοχλεί,  αλλά και δυσκολεύει τους χειρισμούς της.   
Πως μπορεί ωστόσο να μην αναρωτηθεί κανείς γιατί από όλες τις χώρες της ΕΕ και των δανειστών μόνο η Γερμανία  έχει «εισβάλει» στην Ελλάδα με πλήθος πολιτικών ιδρυμάτων –όλων των γερμανικών πολιτικών κομμάτων, γιατί μόνο αυτή έχει (επι)βάλει την Ελλάδα να υπογράψει «ελληνογερμανικό σύμφωνο συνεργασίας», γιατί μόνο αυτή έχει στείλει  ειδικό  εντεταλμένο για την Ελλάδα (τον κ.Φούχτελ)  και μόνο αυτή  καλεί πολιτικούς, δημοσιογράφους, δημάρχους κ.α  για σεμινάρια και ενημερώσεις που διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών της;  Κι ενώ λοιπόν κάνει όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα, δεν επιθυμεί να χαρακτηρίζεται ως αποικιακή η πολιτική της, καθώς ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός  προκαλεί αρνητικά αντανακλαστικά και η γερμανική κυβέρνηση θέλει συναίνεση.  
Θέλοντας να αμβλύνει λοιπόν αυτές τις εντυπώσεις,  βάζει στο παιχνίδι και την Αυστρία.  Για αυτό  επιχειρεί να εντάξει και αυστριακούς δημάρχους στην «ελληνογερμανική συνέλευση» ώστε να δοθεί η εντύπωση ότι συμμετέχουν κι άλλα κράτη. Οι Αυστριακοί  κλωτσάνε λίγο,  γιατί διαμαρτύρονται ότι δεν μπορούν να πληρώνουν για να πηγαίνουν ταξίδια στην Αυστρία έλληνες δήμαρχοι και λοιποί, αλλά υπακούουν.  Η αυστριακή πρεσβεία στην Αθήνα διοργανώνει  ήδη κι αυτή ταξίδια ελλήνων δημοσιογράφων στην Αυστρία, όπως κάνει και η Γερμανία, ενώ στο χορό έχουν μπει και λίγοι δήμαρχοι.  
Αυστριακή είναι και η Γκαμπριέλα Σάινερ, σύντροφος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη,  η οποία κατόπιν πρότασης που της έκανε ο πρώην γερμανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη,  Βόλφγκανκ Χέσλερ Ομπερμάγιερ,  εργάζεται πλέον για την  «Ελληνογερμανική  Συνέλευση» DGV που έχει αναφερθεί σε προηγούμενο ρεπορτάζ του το Newpost.  Η DGV είναι ένα από τα βασικά εργαλεία της γερμανικής πολιτικής στην Ελλάδα, κάτω από την ομπρέλα της οποίας  βρίσκονται πολλές γερμανικές δράσεις στη χώρα μας ) και προϊστάμενος της οποίας είναι ο Χανς Γιοακίμ Φούχτελ.  
Τον περασμένο χρόνο μάλιστα η Γκαμπριέλα Σάινερ έγινε και μόνιμη υπάλληλος της DGV-  συνεργάτιδα του Φούχτελ, στο γραφείο της Θεσσαλονίκης. Η ίδια, όπως αναφέρεται σε αυστριακό δημοσίευμα  αρχικά διατύπωσε τις επιφυλάξεις της επειδή είναι Αυστριακή και όχι Γερμανίδα,   αλλά της απάντησαν ότι τα καλά ελληνικά της σε συνδυασμό με τη μητρική  της γερμανική γλώσσα και το ότι ξέρει τους Έλληνες, είναι πλεονεκτήματα. 


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/378723/ypallhlos-toy-foyxtel-h-syntrofos-toy-giannh-mpoytarh#ixzz3BgQtIui6
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs