Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Πήραν... φωτιά τα κομπιουτεράκια για την Προεδρική εκλογή


της Μαρίνας Μάνη

Η υποψηφιότητα του Φώτη Κουβέλη για την Ηρώδου του Αττικού προβάλλεται για να «ζυμωθεί» ή για ...να καεί;
Τα κόμματα της συγκυβέρνησης δείχνουν προς την πρώτη εκδοχή, παρότι επισήμως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ περιορίζονται σε γενικόλογες αναφορές, του τύπου «είναι νωρίς ακόμη για ονοματολογία» και «αυτό που προέχει είναι να βρεθεί πρόσωπο που θα γίνει αποδεκτό από 180 βουλευτές και θα αποτρέψει τις πρόωρες εκλογές».
Η αντιπολίτευση, μείζων και ελάσσων, ξεκαθαρίζει πως δεν θα μπει στη λογική του «καλύτερου υποψήφιου» διότι αυτό που προέχει είναι οι προσφυγή στις κάλπες «για να ανακοπεί η πορεία αυτής της συγκυβέρνησης». Επιπλέον, δεν διαψεύσθηκαν οι πληροφορίες που έφεραν στελέχη της  Κουμουνδούρου να έχουν διαμηνύσει στον Φ. Κουβέλη να μη δεχτεί υποψηφιότητα από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε μία προοπτική να προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρία...μετά τις εκλογές, εάν βεβαίως βγει πρώτο κόμμα.
«Τραγελαφικές καταστάσεις»
Σε κάθε περίπτωση, τα κομπιουτεράκια πήραν φωτιά, καθώς τα προσδοκόμενα «ναι» ανεβοκατεβαίνουν από τον αριθμό 170. Κι αυτό διότι και ανάμεσα στους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ υπάρχουν αντίθετες απόψεις για το αν θα υπερψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας... τον πρόεδρό τους.
Αίσθηση για την σκληρότητά της αποτέλεσε η αρνητική τοποθέτηση του Γιάννη Πανούση: «εάν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο ΦώτηςΚουβέλης, ο πολιτικός κόσμος θα ζήσει τραγελαφικές καταστάσεις, καθώς η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίζει τα νομοσχέδια και ο ίδιος, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα τα υπογράφει», ανέφερε πολλάκις ο βουλευτής του κόμματος.
Ανεβάζοντας μάλιστα τους τόνους, τον κατηγόρησε ότι θυσιάζει τη ΔΗΜΑΡ για μία προσωπική του επιλογή και ότι, εάν δεχθεί την υποχηφιότητα, θα δώσει παράταση ζωής στην παρούσα κυβέρνηση.
Κι επειδή οι πληροφορίες φέρουν αντίθετα σε μία τέτοια εξέλιξη και άλλα τρία μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας (μεταξύ αυτών την Μαρία Ρεπούση και την Ασημίνα Ξηροτύρη), προκύπτει ότι τα “ναι” της ΔΗΜΑΡ δεν πρέπει να ταυτίζονται με το σύνολο των 13 βουλευτών της – “κατεβάζοντας” και το συνολικό άθροισμα.
Σπ. Λυκούδης: Θα ήταν πολύ καλός Πρόεδρος
Στον αντίποδα του Γ. Πανούση βρέθηκε ο πρώην γραμματέας του κόμματος Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος διαφώνησε έντονα με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την τρικομματική κυβέρνηση και ήρθε πολλάκις σε αντιπαράθεση με τον Φ. Κουβέλη. 
“Εγώ θα επιθυμούσα και προσωπικά και πολιτικά, θεωρώντας ότι θα είναι ένας πάρα πολύ καλός Πρόεδρος, να είναι Πρόεδρος ο Φώτης Κουβέλης», δήλωσε χθες. Προσθέτοντας ότι τάσσεται υπέρ της Προεδρικής εκλογής από την παρούσα Βουλή “με συναινέσεις και συνεννοήσεις ανάμεσα στα κόμματα”.


Πηγή:www.capital.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs