Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Εξελίξεις προμηνύουν οι κινήσεις του ΓΑΠ

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης


Τη δημιουργία πολιτικών εξελίξεων στον χώρο της κεντροαριστεράς προμηνύουν οι κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, με τον ξεχωριστό εορτασμό της 3ης του Σεπτέμβρη και την Έκθεση για τον Ανδρέα, τον Ανένδοτο και την Αλλαγή, που ξεκινά από το Ζάππειο, αλλά θα μεταφερθεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

«Σου ‘στειλα γράμμα και γραφή…»
Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος ούτε καν… μιλιούνται, αν κρίνει κανείς από τον τρόπο που προσκάλεσε ο ένας τον άλλο στις δυο ξεχωριστές εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Αυτή που διοργανώνει ο Γ. Παπανδρέου στο Ζάππειο και αυτή που διοργανώνουν ο Ευ. Βενιζέλος και το επίσημο ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη, επίσης στο Ζάππειο.

Ο πρώην πρωθυπουργός απέστειλε πρόσκληση στον Ευ. Βενιζέλο να συμμετάσχει στην εκδήλωση, με… αγγελιοφόρο.

Η πρόσκληση έμεινε στο θυρωρείο του υπουργείου Εξωτερικών, με τη Χαριλάου Τρικούπη να εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για το γεγονός.

Η πλευρά Παπανδρέου, αντιθέτως, δηλώνει πως αφενός δεν επετράπη η είσοδος στο ΥΠΕΞ του αγγελιοφόρου με την πρόσκληση (με αποτέλεσμα αυτή να μείνει στο θυρωρείο), αλλά και ότι ο φάκελος πέρασε από έλεγχο, μήπως περιλαμβάνει κάτι διαφορετικό!

Το mail
Ο Ευ. Βενιζέλος, πάντως, προσκάλεσε με ένα mail -πολύ θερμό στο περιεχόμενό του, λένε οι πληροφορίες- τον Γ. Παπανδρέου να συμμετάσχει στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, αποφεύγοντας και αυτός με τη σειρά του να συνομιλήσει με τον προκάτοχό του.

Παρόμοιο mail εστάλη από τον Ευ. Βενιζέλο και στον Κ. Σημίτη, με τον οποίο, ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξει και τηλεφωνική επικοινωνία.

Ο Γ. Παπανδρέου, πάντως, δεν θα συμμετάσχει στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, αφού έχει προγραμματίσει στις 3 του Σεπτέμβρη επίσκεψη στο Λονδίνο, ενώ κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συμμετάσχει και ο Ευ. Βενιζέλος στην εκδήλωση του Γ. Παπανδρέου.

Πρόσκληση σε αρχηγούς
Ο Γ. Παπανδρέου απέστειλε προσκλήσεις προκειμένου να παραβρεθούν στην εκδήλωση του Ζαππείου, με ομιλητή τον ίδιο, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια -εκ των ιδρυτικών μελών του ΠΑΣΟΚ- στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και στους αρχηγούς των κομμάτων, πλην Νίκου Μιχαλολιάκου και Πάνου Καμμένου.

«Όχι» από Αντ. Σαμαρά
Σύμφωνα, πάντως, με τις πρώτες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν προτίθεται να παραβρεθεί, όχι μόνο λόγω των πολιτικών διαφορών του με τον πρώην πρωθυπουργό και το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και ως… κίνηση στήριξης του Ευάγγελου Βενιζέλου!

Εξελίξεις
Οι κινήσεις του Γ. Παπανδρέου, ωστόσο, προϊδεάζουν για πολιτικές εξελίξεις στο χώρο της κεντροαριστεράς, καθώς η εκδήλωση του Ζαππείου και η περιφορά της Έκθεσης στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, θεωρούνται ως πρώτες κινήσεις σε μια προσπάθεια ίδρυσης κόμματος.

http://www.real.gr/default
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs