Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Θεωρίες συνωμοσίας κι η απόφαση του Eurogroup

Την ώρα που η συγκυβέρνηση και η αντιπολίτευση σκιαμαχούν για το σημαντικό θέμα της «μικρής ΔΕΗ» μία πολύ σοβαρή εξέλιξη περνά στα... ψιλά.
Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Γεωργίας Παπαγεωργίου (εφημερίδα ΑΥΓΗ), στο Eurogroup αποφασίστηκε η προώθηση της ολιγοπωλιακής βιομηχανικής γεωργίας.
Η ουσία του πολύ σοβαρού ρεπορτάζ, που ειλικρινά θεωρώ πως χρήζει της προσοχής μας, συνίσταται στην προοπτική «...σε δέκα χρόνια να υπάρχουν μόνον 4 μεγα-εταιρείες, που θα αναλαμβάνουν την καλλιέργεια, παραγωγή, επεξεργασία των αγροτικών και των γεωργικών προϊόντων τα οποία θα διοχετεύουν σε ΜΟΝΟ ΜΙΑ εταιρεία με σκοπό να τα εξάγει. Εξουδετερώνοντας έτσι κάθε παραγωγό και αγρότη που δεν συνεργαζόταν θα λέγατε ότι είναι θεωρίες συνωμοσίας».
Και όμως η σχετική μελέτη υποβλήθηκε και εγκρίθηκε ήδη από το Eurogroup της 5ης Μαΐου (δεν είναι μόνο η υποτιθέμενη... διαπραγμάτευση του χρέους «εθνική υπόθεση», όπως θέλουν να παρουσιάσουν οι Σαμαράς- Βενιζέλος).
Είναι η αρχή και προς επίρρωσιν της αποκάλυψης της Γ. Παπαγεωργίου θα ξετυλίξω τη θεωρία συνωμοσίας περισσότερο προσθέτοντας πως για την υλοποίηση του σχεδίου θα αντληθούν κεφάλαια από το ΕΣΠΑ, την ΕΤΕπ, και το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο στο οποίο θα συμμετάσχει η γνωστή μας γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW.
Για όποιον δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει παραθέτω ενδεικτικά 3-4 αναφορές για αυτήν τη γνωστή μας γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα.
- Ελλάδα, η πρώτη γερμανική αποικία στην δυτ. Ευρώπη (Ελευθεροτυπία, 3 Σεπτ. 2011)
Σφίγγει ο κλοιός της «αξιοποίησης» πλούτου (Euro2day, 26 Οκτ. 2012)
- KfW, το μακρύ οικονομικό χέρι του Βερολίνου (Ελευθεροτυπία, 21 Ιουλ 2013)
- KfW, και με τη βούλα γερμανική αποικία (Ελευθεροτυπία, 24 Απρ. 2014)
Αυτά τα ολίγα, και ευρίσκοντας... επί του τύπου των ήλων την ανάλυση του Κώστα Βεργόπουλου
Πατριωτισμός και αντιπατριωτισμός ("Ε" της 4ης Ιουλ. 2014).
...Για δύο εβδομάδες θα λείψουμε κάνοντας χρήση της καλοκαιρινής αδείας.
Να είστε καλά! Και πρώτα ο Θεός τα (ξανα)λέμε από τη Δευτέρα 21 του μήνα...

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs