Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Το μυστήριο των Παρισίων

της Μαρίνας Μάνη

Στην διευκρίνιση της Κομισιόν ότι η ελληνική κυβέρνηση και η τρόικας θα έχουν «προπαρασκευαστική συνάντηση» στο Παρίσι κρύβεται η ουσία αυτού του παράξενου ραντεβού - πέραν της επικοινωνιακής παραμέτρου που, για την αντιπολίτευση κυρίως, αφορά ... το «φαίνεσθαι».
Κατά τον εκπρόσωπο της Κομισιόν (και μετά από ένα δίωρο θρίλερ χτες το μεσημέρι για το εάν η Επιτροπή γνώριζε και είχε εγκρίνει αυτή τη εξέλιξη), σκοπός αυτής της συνάντησης επί γαλλικού εδάφους θα είναι να συζητηθούν τα κύρια θέματα που θα τεθούν στην «μεγάλη» (πέμπτη) αξιολόγηση του φθινοπώρου. Αυτή δηλαδή που θα κρίνει συνολικά την πορεία του Μνημονίου 2 και από την οποία θα εξαρτηθεί εν πολλοίς η ανάγκη νέου προγράμματος.
Αυτό σημαίνει ότι στο ραντεβού του Παρισιού θα «κλείσει» ουσιαστικά η προηγούμενη (τέταρτη) αξιολόγηση, με τους εκπροσώπους των δανειστών να πιστοποιούν (ή όχι...) ότι τηρήθηκαν τα «έξι συν έξι» προαπαιτούμενα και δρομολογήθηκαν οι περίπου 600 ανεκπλήρωτες δράσεις, διότι «μόνο έτσι θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα».
Μετά το Παρίσι, πάλι στην Αθήνα
Στο κυβερνητικό επιτελείο προκάλεσε έκπληξη η αρχική ανεπίσημη ενημέρωση του εκπροσώπου της Κομισιόν Αντουάν Κολομπινί, χθες το μεσημέρι, ότι η συνάντηση του Σεπτεμβρίου θα γίνει στην Αθήνα και ότι η Επιτροπή δεν έχει ενημερωθεί για αλλαγή... τόπου.
«Δεν ήταν επαρκώς ενημερωμένος ο εκπρόσωπος, θα υπάρξει δεύτερη, επίσημη, ανακοίνωση εντός ολίγου» διαβεβαίωναν πηγές του Μαξίμου. Όπερ και εγένετο, με τον κ.Κολομπινί να επανέρχεται για να θέσει το πλαίσιο των συναντήσεων σε Παρίσι... και Αθήνα, αμέσως μετά.

Όπως είπε:
--- Θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Παρίσι (σ.σ. και μάλιστα στα γραφεία που διατηρεί εκεί το ΔΝΤ) μία προπαρασκευαστική συνάντηση μεταξύ των ελληνικών αρχών και των επικεφαλής των αποστολών για την Ελλάδα στην Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
--- Η συνάντηση θα υπηρετήσει την αναγνώριση των σημείων-κλειδιών που θα συζητηθούν κατά την επόμενη αξιολόγηση του οικονομικό προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας.
--- Όπως αναφέρεται στην τελευταία κοινή δήλωση του προσωπικού της ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, η επόμενη αποστολή αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.
--- Η προπαρασκευαστική συνάντηση δεν υποκαθιστά την αποστολή πλήρους αξιολόγησης…
Διώχνουμε την τρόικα...
Σε επικοινωνιακό επίπεδο, στελέχη της κυβέρνησης με πρώτους τον αντιπρόεδρό της Ευ.Βενιζέλο και την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη, ανέδειξαν την σταδιακή απεξάρτηση της χώρας από την τρόικα, την οποία σηματοδοτεί η συνάντηση... εις Παρισίους.
“Δεν είναι μια απλή συμβολική κίνηση - ότι αλλάζουμε σελίδα - είναι και μια ενθάρρυνση να κινηθούμε εμείς με βάση τις δικές μας εθνικές προτεραιότητες όπως είναι η υποχρέωσή μας, γιατί εις πείσμα όσων έχουν οικοδομήσει την ύπαρξή τους στο Μνημόνιο, το Μνημόνιο τελειώνει. Η τρόικα θα πάψει να έχει λόγο ύπαρξης”, ήταν η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
“Ενα κομμάτι αυτής της εξόδου από την κρίση είναι κι αυτό, δηλαδή επειδή πλέον δεν θα πρόκειται για έλεγχο, αλλά για αξιολόγηση του προγράμματος, δεν χρειάζεται η αυτοπρόσωπη παρουσία της τρόικας εδώ”, υποστήριξε η Σ. Βούλτεψη. Και σε αυτή τη γραμμή θα κινηθεί η κυβέρνηση το επόμενο δίμηνο.


Πηγή:www.capital.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs