Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Τους Ασκούς του Αιόλου ανοίγει η συντρίβη του Μπόινγκ στην Ουκρανία

Αγωνία για την τύχη των 295 επιβαινόντων - Δεκάδες πτώματα


Βίντεο από τη συντριβή - Αλληλοκατηγορίες περί κατάρριψης μεταξύ Μόσχας- Κιέβου
Αεροσκάφος τύπου Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών με 295 επιβαίνοντες συνετρίβη το απόγευμα της Πέμπτης στην Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, όπως μετέδωσε πρώτο το ρωσικό Interfax. Στο μεταξύ υπάρχουν αναφορές ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα και όπως μετέδωσε το Reuters το ρωσικό υπουργείο Άμυνας απορρίπτει αυτούς τους ισχυρισμούς που προέρχονται από την Ουκρανία.
Φωτογραφία από ReutersΦωτογραφία από ReutersΟ Anton Gerashenko, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι το αεροπλάνο πετούσε σε ύψος 33.000 πόδια όταν χτυπήθηκε από το από έναν πύραυλο εδάφους-αέρος Buk σοβιετικής κατασκευής και ότι πυροδοτήθηκε από αυτονομιστές, μεταδίδει το Reuters.
O ηγέτης ωστόσο των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία Αλεξάντερ Μποροντάι κατηγόρησε τις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις ότι αυτές κατέρριψαν το αεροσκάφος."Προφανώς πρόκειται για ένα επιβατικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε από την πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας" είπε ο Μποροντάι στο ρωσικό κρατικό δίκτυο Rossiya 24. Επίσης ο Αντρέι Πουργκίν, εκ των ηγετών της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, διέψευσε ότι οι αυτονομιστές ευθύνονται για τη συντριβή του Μπόινγκ, τονίζοντας στο πρακτορείο Interfax ότι οι αντάρτες δεν διαθέτουν ρωσικά πυραυλικά συστήματα Buk .
@CaseyClarkjr@CaseyClarkjrΟ πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ράζακ δήλωσε “σοκαρισμένος” και ανακοίνωσε στο Τwitter ότι “ξεκινάμε αμέσως έρευνα”. Νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας της Μαλαισίας δήλωσε ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε."Δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι καταρρίφθηκε", ανέφερε ο Χισαμουντίν Χουσέιν στον λογαριασμό του στο Twitter. "Οι ένοπλες δυνάμεις μας έχουν λάβει εντολές να το ερευνήσουν", πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε  ότι "δεν αποκλείει" το ενδεχόμενο να "καταρρίφθηκε" και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας "είναι η τρίτη τραγική περίπτωση τις τελευταίες ημέρες, μετά τα αεροπλάνα An-26 και Su-25 των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων τα οποία καταρρίφθηκαν (. . .) από τη Ρωσία". "Δεν αποκλείουμε (το ενδεχόμενο) αυτό το αεροπλάνο να καταρρίφθηκε και υπογραμμίζουμε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας δεν πραγματοποίησαν βολές που θα μπορούσαν να πλήξουν στόχους στον αέρα", πρόσθεσε ο Ποροσένκο.
Αεροσκάφη της Malaysia Airlines στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ (φωτ. αρχείου:Ahmad Yusni/EPA)Αεροσκάφη της Malaysia Airlines στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ (φωτ. αρχείου:Ahmad Yusni/EPA)
Στο μεταξύ ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για την «αεροπορική καταστροφή» αυτή, δήλωσε η εκπρόσωπός του Όλγκα Λάπο.
 
Στο θέμα αναφέρθηκαν κατά την προγραμματισμένη τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.
 
Πηγή της ρωσικής πολιτικής αεροπορίας είπε στο Reuters ότι το αεροπλάνο δεν εισήλθε στο ρωσικό εναέριο χώρο όταν αναμενόταν αλλά συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με το ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο ρωσική πηγή ανέφερε ακόμα ότι βρέθηκε φλεγόμενο το αεροσκάφος.
 
Ο Anton Gerashenko ανακοίνωσε πάλι μέσω Facebook ότι όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους είναι νεκροί,“Οι 280 επιβάτες και το 15μελές πλήρωμα είναι νεκροί”, έγραψε. Οι πληροφορίες που έδωσε ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή. 
 
Ανταποκριτής του Reuters στην περιοχή μετέδωσε νωρίτερα ότι έχουν βρεθεί δεκάδες πτώματα γύρω από τα συντρίμμια του αεροπλάνου τα οποία εκτοξεύτηκαν σε ακτίνα 15 χλμ. Σύμφωνα με τον ίδιο τουλάχιστον 100 πτώματα έχουν ήδη βρεθεί κοντά στο χωριό Γκράμποβο.
 
Η Malaysia Airlines επιβεβαιώνοντας νωρίτερα  το “συμβάν” ανακοίνωσε στο twitter ότι χάθηκε η επαφή με το αεροσκάφος ενώ πετούσε πάνω από την Ουκρανία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε το Interfax πρόκειται για αεροσκάφος που πραγματοποιούσε την πτήση MH17από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ, όπου και αναμενόταν να φτάσει στις 06.09.
Εκπρόσωπος της Boeing δήλωσε ότι “γνωρίζουμε τις αναφορές των μέσων και συγκεντρώνουμε πληροφορίες”
@hdevreij@hdevreij
Στο "κόκκινο" τα διεθνή χρηματιστήρια
 
Την ίδια ώρα πέφτει το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μετά την είδηση για τη συντριβή του αεροσκάφους, γράφει το Reuters. Νωρίτερα ο δείκτης Dow Jones έπεφτε κατά 0,28%, ήτοι 48,55 μονάδες, και βρέθηκε στις 17.089,65 μονάδες και ο Nasdaq -0,64%, ήτοι 28, 38 μονάδες, στις 4.397, 59 μονάδες.
 
Πτώση σημείωναν οι δείκτες και στα Χρηματιστήρια της Ευρώπης προς το τέλος των συνεδριάσεών τους. Στη Γερμανία ο DAX σημείωνε πτώση κατά 1,1% ενώ στη Γαλλία ο CAC έπεφτε κατά 1,3%.
 
Όλα αυτά τέσσερις μήνες μετά τη μυστηριώδη συντριβή άλλου αεροσκάφους της ίδιας εταιρείας χωρίς ακόμα να έχει βρεθεί το ίδιο και οι σοροί των θυμάτων.
 
 
 
 
 
 
 
 
Οδηγίες εναέριας κυκλοφορίας

Ο οργανισμός διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη συμβουλεύει τους πιλότους σε ολόκληρο τον κόσμο να αποφεύγουν την περιοχή κοντά στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας όπου κατέπεσε το αεροσκάφος των Malaysia Airlines, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας

Η Eurocontrol, που εδρεύει στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν ήδη εκτρέψει τις πτήσεις που βρίσκονται ήδη στον αέρα, επισημαίνει το υπουργείο. Αντίστοιχες ανακοινώσεις που αναφέρουν ποτι θα αποφεύγουν τον ουκρανικό εναέριο χώρο, έχουν δώσει στη δημοσιότητα, αρκετές αεροπορικές εταιρίες.

Το "μαυρο" κουτί

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας ανακοίνωσαν ότι βρήκαν το "μαύρο κουτί", τον καταγραφέα των δεδομένων της πτήσης του αεροσκάφους Μπόινγκ 777 της εταιρείας Malaysia Airlines το οποίο συνετρίβη το απόγευμα στην περιοχή του Ντονέτσκ, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ. Η πληροφορία αυτή, μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή.

Συλλυπητήρια από Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε τα «βαθιά του συλλυπητήρια» στον πρωθυπουργό της Μαλαισίας Νατζίμπ Ράζακ για τη συντριβή ενός επιβατικού αεροπλάνου της Malaysia Airlines στην Ουκρανία.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια προς τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας Νατζίμπ Ράζακ για τη συντριβή του επιβατικού αεροπλάνου της Μαλαισίας στο έδαφος της Ουκρανίας, που προκάλεσε πολυάριθμα θύματα» ανέφερε σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Ο πρόεδρος της Ρωσίας ζήτησε από τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας να μεταφέρει τη βαθύτατη συμπάθεια και συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων», προστέθηκε στην ίδια ανακοίνωση.
 
 
HΠΑ
 
Την αρωγή της Ουάσιγκτον στις έρευνες για να εξακριβωθούν τα αίτια της τραγωδίας προσέφερε στον πρόεδρο της Ουκρανίας Ποροσένκο ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μπάιντεν.


Aναφορά στην τραγωδία, έκανε κατά τη διάρκεια ομιλίας του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που δήλωσε: «Φαίνεται πως είναι μια φοβερή τραγωδία. Οι ΗΠΑ θα προσφέρουν κάθε δυνατή στήριξη για να βοηθήσουν να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς συνέβη και για ποιο λόγο».

Ολλανδοί και Γάλλοι μεταξύ των θυμάτων

«Υπήρχαν πολλοί Ολλανδοί στο αεροσκάφος» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ίβο Όπστελτεν στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NOS.

«Δε μπορώ να είμαι πιο ακριβής» δήλωσε ο ίδιος ενώ πρόσθεσε ότι είναι «βαθύτατα σοκαρισμένος» από τις «φοβερές» εικόνες των συντριμμιών του αεροσκάφους που έχουν μεταδώσει μέσα ενημέρωσης.
 
Τουλάχιστον τέσσερις Γάλλοι επέβαιναν στο Boeing 777 της Malaysia Airlines, δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Γαλλίας Φαμπιούς.

Χωρίς αναφορά τεχνικού προβλήματος

Το πλήρωμα του Μπόινγκ 777 της εταιρείας Malaysia Airlines δεν είχε αναφέρει ότι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα ενώ το αεροπλάνο βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, πριν από τη συντριβή του στην περιοχή του Ντονέτσκ, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας Ντμίτρο Μπαμπεϊτσούκ.
 
 
Newsroom Enet
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs