Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ξεπέρασαν τους 1.200 οι νεκροί Παλαιστίνιοι


REUTERS/FINBARR O'REILLY

Στους 1.262 ανέρχεται ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 7.000.
Ειδικότερα, τις τελευταίες 24 ώρες τουλάχιστον 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις επιδρομές των Ισραηλινών, οι οποίοι εντείνουν τις επιθέσεις τους εναντίον μαχητών, ενώ τα ξημερώματα 25 ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Σήμερα το πρωί οβίδες από άρματα μάχης έπληξαν σχολείο της UNRWA, της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, στον καταυλισμό Τζαμπαλίγια, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ακόμη 20 Παλαιστίνιοι που είχαν βρει εκεί καταφύγιο.
Το Ισραήλ από την πλευρά του έχει χάσει συνολικά 53 στρατιώτες και τρεις πολίτες, από την έναρξη των συγκρούσεων.
Το μεγαλύτερο μέρος της Λωρίδα της Γάζας παραμένει βυθισμένο στο σκοτάδι καθώς ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον παράκτιο θύλακα χτυπήθηκε την Τρίτη από οβίδα.
Σύμφωνα με αξιωματούχους, θα χρειαστούν εβδομάδες ή ακόμα και μήνες προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές.
Η καταστροφή της μονάδας δεν είχε μόνο αντίκτυπο στα νοικοκυριά αλλά επίσης και σε νοσοκομεία, προμήθειες νερού και συστήματα επεξεργασίας λυμάτων, δημιουργώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία, δήλωσαν αξιωματούχοι του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ακόμα και πριν ξεσπάσουν οι διαμάχες το ηλεκτρικό ρεύμα ήταν διαθέσιμο για λίγες μόνο ώρες την ημέρα.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμανικό πρακτορείο μέσω http://www.naftemporiki.gr/
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs