Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Το μπάχαλο στο ΠΑΣΟΚ καθυστερεί(;) τον ανασχηματισμό

Συνεχίζεται το... σήριαλ


Σενάρια νέας μετάθεσης της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης στον απόηχο της μάχης εξουσίας στο ΠΑΣΟΚ.
anasximatismos
Το ισχυρό σενάριο θέλει τον ανασχηματισμό να ανακοινώνεται τη Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, αφού προηγουμένως έχουν ξεκινήσει οι συνεννοήσεις μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου, ήδη από την Κυριακή.
Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες, κυκλοφορούν πληροφορίες που θέλουν τον ανασχηματισμό να μετατίθεται εκ νέου. Και, μάλιστα, αυτό να οφείλεται στο ΠΑΣΟΚ!
Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, η ανοικτή διαμάχη στο εσωτερικό του Κινήματος για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου από μικρομεσαία στελέχη (Κεδίκογλου, Μωραϊτης κ.α.) αλλά και οι κινήσεις κορυφαίων (Γεννηματά, Χρυσοχοϊδης, Σκανδαλίδης) δημιουργούν ένα απολύτως ρευστό σκηνικό για τον μικρότερο κυβερνητικό εταίρο.
Ο Βενιζέλος «απάντησε» με την πρόταση για Συνέδριο, ωστόσο είναι σαφές ότι θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί τον ανασχηματισμό προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση στο άλλοτε κραταιό κόμμα. Με άλλα λόγια, η πρόταση Βενιζέλου σε στελέχη είναι «εγώ θα σας βάλω στην κυβέρνηση, ωστόσο θέλω να μην με αδειάσετε». Οι σχετικές ζυμώσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και από το αποτέλεσμά τους θα κριθεί η σύνθεση της πράσινης ομάδας στην κυβέρνηση και, εν μέρει, οι εξελίξεις στην κεντροαριστερά.
Στο Μαξίμου παρακολουθούν με ανησυχία τα τεκταινόμενα, βοηθούν όσο μπορούν το Βενιζέλο, ωστόσο δεν κόβουν και τις γέφυρες με τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που το Μαξίμου θέλει να διασφαλίσει είναι ότι η κρίση στο ΠΑΣΟΚ, ειδικά τη στιγμή που ο Σαμαράς επιδιώκει μέσω συναντήσεων με Καραμανλή και Μπακογιάννη να κλείσει μέτωπα στη Ν.Δ, να επηρεάσει τη σταθερότητα της κυβέρνησης.


Το Μαξίμου, συνεπώς, περιμένει να κλείσει ο κύκλος επαφών Βενιζέλου πριν μπει σε τελική φάση ο ανασχηματισμός. Οι περισσότεροι εκτιμούν ότι αυτό θα συμβεί το προσεχές 48ωρο αλλά, μιας και όλα αφορούν στο ΠΑΣΟΚ, νέα καθυστέρηση δεν θα συνιστά έκπληξη.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs