Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Βίντεο: "Ξύπνησε" το ηφαίστειο Παβλόφ στην Αλάσκα, εκτοξεύοντας καπνό και τέφρα σε ύψος 7.000 μέτρων

Ένα ηφαίστειο στην Αλάσκα, το οποίο επί χρόνια εκτίνασσε τέφρα και λάβα, άρχισε να εκρήγνυται με νέα ένταση αυτή την εβδομάδα, εκτοξεύοντας ένα σύννεφο καπνού και στάχτης σε ύψος τουλάχιστον 7.000 μέτρων.
Η δραστηριότητα αυτή του ηφαιστείου ανάγκασε τους επιστήμονες να εκδώσουν προειδοποιητικό σήμα της υψηλότερης βαθμίδας των τελευταίων 5 ετών, ανακοίνωσαν την Τρίτη οι αρχές της χώρας.
Ωστόσο, παρά την έντονη δραστηριότητα του ηφαιστείου Παβλόφ που βρίσκεται σε μια ακατοίκητη περιοχή περίπου 960 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της κομητείας Άνκορατζ, δεν έχει μέχρι στιγμής προκαλέσει προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία γύρω από την περιοχή, χάρη στις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που καθιστούν ευκολότερο για τους πιλότους των αεροσκαφών να παρακάμψουν την εν λόγω περιοχή.

Παρόλα αυτά, η έκρηξη που σημειώθηκε ήταν αρκετά ισχυρή και οι επιστήμονες του Ηφαιστειολογικού Παρατηρητηρίου της Αλάσκα αποφάσισαν ότι ήταν συνετό να εκδώσουν προειδοποιητικό σήμα.
«Αυτό σημαίνει ότι το ηφαίστειο μπορεί να εκρήγνυται για εβδομάδες, ακόμα και μήνες», δήλωσε η γεωλόγος Μισέλ Κούμπς. «Δε νομίζω ότι θα είναι μεγάλη η χρονική διάρκεια του προειδοποιητικού σήματος, ωστόσο εκτιμούμε ότι η δραστηριότητα αυτή του ηφαιστείου θα είναι παρατεταμένη».
Η Κούμπς δήλωσε ότι οι περιοχές που επηρεάζονται από τη δραστηριότητα του ηφαιστείου είναι ακατοίκητες, εκτός από ορισμένους κυνηγετικούς προορισμούς.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs