Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

70 χρόνια από τη σφαγή του Διστόμου - Εκδηλώσεις μνήμης

Περικύκλωσαν τη γερμανική πρεσβεία


Πρωτοβουλίες και ψήφισμα κατοίκων
Συγκέντρωση και πορεία προς την γερμανική πρεσβεία, στη μνήμη των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου στις 10 Ιουνίου 1944, πραγματοποίησαν το Σάββατο το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα με την «Ομάδα Δράσης ΑΚ Δίστομο» από το Αμβούργο και την «Ομάδα Εργασίας: Επίθεση ενάντια στην παράδοση των βετεράνων».
Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικηγόρος Μάρτιν Κλίνγκνερ από την «Ομάδα Δράσης ΑΚ Δίστομο» που εκπροσωπεί νομικά στη Γερμανία τις οικογένειες του Διστόμου και έχει εκπροσωπήσει τον Αργύρη Σφουντούρη κατά την προσφυγή του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο, οι γερμανικές κυβερνήσεις αρνούνται να προσέλθουν σε διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά με το επιχείρημα ότι πλέον είναι πολύ αργά και ότι οι δυο χώρες είναι εταίροι στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Στο μεταξύ και ενώ στο Δίστομο τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις μνήμης κάτοικοι εξέδωσαν ψήφισμα με αιχμές κατά της Χρυσής Αυγής, υπέρ της αντιφασιστικής δράσης και στο οποίο καταθέτουν τις απόψεις τους για τον χαρακτήρα των εκδηλώσεων.
Το ψήφισμα, για το οποίο συγκεντρώνονται υπογραφές και ήδη έχουν υπογράψει εκατοντάδες κάτοικοι, αναφέρει τα εξής:
"Η ΜΝΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΗ
Το επιτάσσουν οι νεκροί μας, που κληροδοτούν στις επόμενες γενιές, την ευθύνη της δικαίωσης της θυσίας τους. Ως διαχειριστές της ιστορικής αυτής μνήμης , εμείς οι πολίτες του Διστόμου κι όσοι συμπορεύονται με το χρέος μας στοχεύουμε στα εξής :
Κανείς να μην δικαιούται και να μην νομιμοποιείται να χρησιμοποιεί τους νεκρούς και τα σύμβολα προκειμένου να προβάλλει ανεύθυνα πολιτικές και προσωπικές επιδιώξεις , όπως η πολιτιστική εταιρεία “Το μαρτυρικό Δίστομο και οι 218 σφαγιασθέντες” , τα ναζιστικά μορφώματα, τα Μ.Μ.Ε και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Οι επετειακές εκδηλώσεις να έχουν ως κύριο άξονα και περιεχόμενο τη μνήμη ,το πένθος και τη διασφάλιση του ανθρωπισμού . Να προάγουν αξίες όπως Ελευθερία, Δημοκρατία, ανοχή στην διαφορετικότητα με περισσότερη σύνεση και σοβαρότητα ,με παιδευτικό κι όχι πανηγυρικό χαρακτήρα.
Οι αυθόρμητες και μαζικές παρεμβάσεις των κατοίκων του Διστόμου με αντιφασιστικό χαρακτήρα θα συνεχιστούν Γι' αυτό και καλούμε κάθε πολίτη του Διστόμου (και κάθε πολίτη του κόσμου που αγωνίζεται για την ειρήνη και συναδέλφωση των ανθρώπων και των λαών ) που συμφωνεί με τις παραπάνω απόψεις , να το καταθέσει δυναμικά και υπεύθυνα με την υπογραφή του."
Να σημειωθεί ότι προεκλογικά υποψήφια της Ελληνικής Αυγής στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η Μαρία Σιδέρη Τσάμη έκανε δηλώσεις υπέρ της νεοναζιστικής οργάνωσης μπροστά στο μνημείο των νεκρών του μαρτυρικού Διστόμου, προκαλώντας πληθώρα αντιδράσεων οι οποίες καταγράφονται άλλωστε και στο ψήφισμα των κατοίκων.
Επίσης στις πρόσφατες εκλογές η Χρυσή Αυγή διπλασίασε το ποσοστό της στην περιοχή συγκριτικά με τις εθνικές εκλογές του 2012 καθώς η χρυσαυγίτισα υποψήφια έλαβε 99 ψήφους.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs