Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Νυν υπέρ πάντων... κάλπες



Της Μαρίνας Μάνη 

«Τους όρους με τους οποίους θα πάμε στην πολιτική μάχη των ευρωεκλογών την ερχόμενη Κυριακή, θα τους μάθουμε απόψε». Η φράση ανήκει σε κυβερνητικό («γαλάζιο») παράγοντα και μ΄αυτήν αναδεικνύει την κρισιμότητα του σημερινού, πρώτου, αυτοδιοικητικού γύρου.

Οχι, βεβαίως, για το σύνολο των δήμων, αλλά για εκείνους που θεωρούνται «κλειδιά» στην εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων (με πρώτους τους τρεις μεγάλους της χώρας) και για τις 13 περιφέρειες, οι οποίες είθισται να αποκαλούνται «μικρές κυβερνήσεις» λόγω των αυξημένων αρμοδιοτήτων που έχουν.

Ακόμη κι αν οι στόχοι της Συγγρού και της Χ.Τρικούπη επιτευχθούν, η «εντολη» είναι να μην υπάρξουν πανηγυρισμοί... ούτε να βαφτεί μπλέ ή πράσινος ο χάρτης απόψε, για να αποφευχθούν αντισυσπειρώσεις στον δεύτερο γύρο – και, κυρίως, να μην λειτουργήσουν μπούμεραγκ στην ευρωκάλπη.

Με μία επικράτηση, ωστόσο, των «κυβερνητικών» υποψηφίων, οι δύο εταίροι θα είναι σε θέση να επισημάνουν ότι ο δημοψηφισματικός χαρακτήρας που έθεσε η Κουμουνδούρου (και) στις αυτοδιοικητικές εκλογές απέβη εναντίον της αντιπολίτευσης.

Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στην Χρυσή Αυγή, καθώς μία καλή επίδοση των υποψηφίων της εκτιμάται ότι θα την οδηγήσει «με αέρα» στην αμιγώς πολιτική αναμέτρηση των ευρωεκλογών.

Συναγερμός...

Στα επιτελεία των δύο κυβερνητικών εταίρων έχει σημάνει συναγερμός.

- Τα μηνύματα που δέχονταν μέχρι και χθες το βράδυ έδιναν αμφίρροπη τη μάχη της Αθήνας, με τους Γιώργο Καμίνη, Γαβριήλ Σακκελαρίδη, Αρη Σπηλιωτόπουλο να εμφανίζονται ότι παλεύουν «σώμα με σώμα» για την είσοδο στον δεύτερο γύρο και τον Ηλία Κασιδιάρη να τους ακολουθεί από κοντά.

Είναι προφανές ότι τα πολιτικά συμπεράσματα θα εξαχθούν από την τελική εικόνα των μονομάχων, ενώ ασφαλής πρόβλεψη για τον νικητή της επόμενης Κυριακής θα υπάρχει μόνο εάν αυτός έχει αντίπαλο τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής.

Ολα τα υπόλοιπα «δίδυμα» θα οδηγήσουν, απλώς, σε ένα δυνατό θρίλερ, το οποίο εκτιμάται ότι θα ασκήσει ισχυρή επίδραση στην ευρωκάλπη.

- Στην περιφέρεια Αττικής, που συμβολίζει τη «μάχη των μαχών» ως προς τις πολιτικές εντυπώσεις, η προσοχή στρέφεται στην Ρένα Δούρου και στον Γιάννη Σγουρό, ενώ δεν θεωρείται ήσσονος σημασίας η μάχη που δίνει ο Γώργος Κουμουτσάκος.

Οι επιτελείς δεν αποκλείουν...ανατροπές μέχρι την τελευταία στιγμή, ενώ άπαντες έχουν επιδοθεί στο κυνήγι «και της τελευταίας ψήφου».

- Στο Μεγάλο Λιμάνι η μάχη γοήτρου μαίνεται ανάμεσα στον Βασίλη Μιχαλολιάκο και στο επιχειρηματικό-ποδοσφαιρικό δίδυμο Γιάννη Μώραλη-Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον Θοδωρή Δρίτσα να προσπαθεί για την έκπληξη.
Πέραν της κομματικής παραμέτρου, η ύπαρξη του παραπάνω διδύμου αποτελεί και ένα πείραμα που πολλοί εκτιμούν ότι δεν θα περιορισθεί στα πειραιώτικα όρια.

- Ο δήμος της Θεσσαλονίκης δεν ανεβάζει την κομματική αδρεναλίνη αφού ο Γιάννης Μπουτάρης πιέζει ...με άνεση τον Σταύρο Καλαφάτη.

Το ενδιαφέρον έχει μεταφερθεί στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου ο «αντάρτης» της ΝΔ Απ.Τζιτζικώστας και ο επίσημος κομματικός υποψήφιος Γιάννης Ιωαννίδης αναμένεται να σπάσουν το νήμα για τον δεύτερο γύρο και να αντιπαρατεθούν (σκληρά...) την επόμενη Κυριακή.

- Πέραν του Λεκανοπεδίου και της Κεντρικής Μακεδονίας, οι κυβερνητικοί εταίροι ποντάρουν στην επικράτηση των εκλεκτών τους τους έτσι ώστε, ακόμη και αν κάποιοι συγκατοικήσουν στον β΄γύρο με τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, η τελική νίκη να ανήκει στους πρώτους.

Με στόχο «καμία περιφέρεια και μεγάλος δήμος στον ΣΥΡΙΖΑ» άλλωστε έγιναν επίσημες και ανεπίσημες συμμαχίες ανάμεσα στα δύο επιτελεία, με αποτέλεσμα η Κουμουνδούρου να μη «χτυπά» με αξιώσεις πάνω από δυο-τρεις περιφέρειες και ελάχιστους δήμους.

Οι στόχοι

Ως προς τους στόχους, η ΝΔ «χτυπά» οκτώ περιφέρειες – της Ηπείρου, τις τρεις της Μακεδονίας (Κεντρικής-Ανατολικής-Δυτικής), της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοπόοννήσου, και του Ιόνιου.

Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την Αττική, το Βόρειο Αιγαίο, την Δυτική Ελλάδα (με πίεση από τον ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως στην πρώτη) την Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο.


Πηγή:www.capital.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs