Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Δεκάδες νεκροί στο Σλαβιάνσκ - Έκλεισε το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ

Περισσότεροι από 30 νεκροί από το φιλορωσικό "στρατόπεδο" είναι ο απολογισμός από τις συγκρούσεις του τελευταίου 24ωρου στο Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας όπως ανακοίνωσε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ.Δεκάδες νεκροί στο Σλαβιάνσκ - Έκλεισε το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ
"Υπολογίζουμε ότι οι τρομοκράτες έχασαν περισσότερους από 30 ανθρώπους", έγραψε στη σελίδα του στο Facebook.
Τη Δευτέρα, ένοπλοι έστησαν ενέδρα στις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις προκαλώντας σφοδρές συγκρούσεις. Τουλάχιστον 4 είναι και οι νεκροί από τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις και περισσότεροι από 20 τραυματίσθηκαν.
Στο Ντονέτσκ, η υπηρεσία Τύπου του αεροδρομίου ανακοίνωσε σήμερα την "προσωρινή διακοπή" όλων των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο, χωρίς να δώσει εξηγήσεις.
Η απόφαση ελήφθη από τις ουκρανικές αεροπορικές αρχές. "Προς το παρόν δεν έχουμε άλλες πληροφορίες", δήλωσε ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

ΝΑΤΟ: Δεν πιστεύουμε ότι η Ρωσία θα επιτεθεί στην Ουκρανία

Ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ, Φίλιπ Μπρίντλοβ, δήλωσε πως παρ' ότι η Ρωσία έχει συγκεντρώσει χιλιάδες στρατεύματα στα σύνορα με την ανατολική Ουκρανία, δεν έχει σκοπό να εισβάλλει στη χώρα.
Ο Μπρίντλοβ δήλωσε ότι μέχρι πριν από μία εβδομάδα πίστευε πως η πιο πιθανή ρωσική στρατιωτική αντίδραση θα ήταν η αποστολή στρατευμάτων στη νότια Ουκρανία προκειμένου να διασφαλιστεί μία γέφυρα με τη χερσόνησο της Κριμαίας –η οποία τον Μάρτιο αποφάσισε με δημοψήφισμα την ένταξή της στη Ρωσία- πριν ενδεχομένως οδεύσει προς το λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs