Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Βρήκαμε τους ηττημένους, ψάχνουμε τους νικητές

Κάλπη_κραυγή_σκίτσο_050512

Η ψήφος διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση «έπεσε» στις κάλπες, αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση δεν συγκέντρωσε δυνάμεις που να της επιτρέπουν να θέσει θέμα πρόσωρων εθνικών εκλογών.
Στην παράδοξη αυτή ισορροπία οδήγησε ο πρώτος αυτοδιοικητικός γύρος, με ανοικτά πλέον όλα τα ενδεχόμενα για τον …τελικό της ερχόμενης Κυριακής, που θα συμπέσει με την αμιγώς πολιτικής ευρω-αναμέτρηση.
Οι χαμένοι
Στους χαμένους της σημερινής ημέρας ανήκουν:
— Οι…εταιρίες δημοσκοπήσεψων: έπεσαν έξω όχι μόνο στις μετρήσεις του τελευταίου διαστήματος στο Λεκανοπέδιο (περιφέρεια, Αθήνα, Πειραιάς), αλλά και στα σημερινά exit polls – τα οποία τα άλλαξαν δυο-τρεις φορές χωρίς, ακόμη, να έχουν καταλήξει σε ασφαλή πρόβλεψη για ττο τελικό αποτέλεσμα.
— Η ΝΔ γα τις επιδόσεις της στο Λεκανοπέδιο και για τις επιλογές της στα πρόσωπα του Αρης Σπηλιωτόπουλου και του Γιώργου Κουμουτσάκου, οι οποίοι έμειναν εκτός δεύτερου γύρου.
Η Συγγρού αποδίδει την πρώτη ήττα στο «αντάρτικο» του Νικήτα Κακλαμάνη στον δήμο Αθήνας, αλλά για την δεύτερη, όπου δεν υπήρχε «γαλάζιος αντάρτης» στην περιφέρεια Αττικής, επικαλείται την καθυστέρηση στην επιλογή και ανακοίνωση του υποψηφίου της.
Στελέχη του κόμματος, πάντως, μιλούν για λάθος επιλογές και λάθος εκστρατεία, αν και επισήμως δηλώνουν ότι «θα σιωπήσουν» μέχρι να κλείσουν και οι δεύτερες κάλπες.
Σε κάθε περίπτωση, επικαλούνται την πρωτιά του κόμματος σε επτά (μέχρι στιγμής) περιφέρειες, για να προβάλλουν το συμπέρασμα ότι σε επίπεδο επικράτειας «η ΝΔ άντεξε».
— Το ΠΑΣΟΚ/Ελιά για την υποχώρηση των δικών της υποψηφίων (με εξαίρεση τις  περιφέρειες Κρήτης και Δ.Ελλάδας) αλλά, κυρίως, για την «μη αναμενόμενη» δεύτερη θέση του Γιάννη Σγουρού στην Αττική.
— Ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει, βεβαίως, την πρωτιά της Ρένας Δούρου στην περιφέρεια Αττικής και την είσοδο του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στον β’΄γύρο για τον δήμο της Αθήνας, ωστόσο δεν καταγράφει…στα υπέρ τις χαμηλές πτήσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα – και δη στην βόρεια, όπου έμεινε (σχεδόν παντού) εκτός β’ γύρου.
Κερδισμένοι
Ποιοί εμφανίζονται ως οι κερδισμένοι της πρώτης εκλογικής Κυριακής;
— Τα επιχειρηματικά-ποδοσφαιρικά σχήματα, όπως οι συνδυασμοί των Μαρινάκη-Μώραλη στον δήμο Πειραιά ή … Αχιλέα Μπέου στον δήμο Βόλου: καρπώθηκαν την ψήφο διαμαρτυρίας «στα κόμματα» ανοίγοντας, ενδεχομένως, τον δρόμο για ανάλογα πειράματα στην κεντρική πολιτική σκηνή.
— Η Ρένα Δούρου και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, οι οποίοι εγγράφουν υποθήκες για πρωταγωνιστικό ρόλο στο κόμμα τους και στο εκλογικό ακροατήριό του…

Μαρίνα Μάνη



  • : www.capital.gr το είδαμε στο http://www.inprecor.gr/
  • Bookmark and Share

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

    Recent Posts

    free counters
    single russian women contatore visite website counter
    Lamia Blogs