Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στη Νιγηρία


Εκατόμβη


Την Τρίτη η αστυνομία στη Νιγηρία είχε ανακοινώσει ότι σκοτώθηκαν Τουλάχιστον 46 άνθρωποι και ακόμη 45 τραυματίστηκαν. «Σημειώθηκαν δύο ξεχωριστές εκρήξεις» στην αγορά Νέα Αμπούτζα γύρω στις 15:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας) είχε δηλώσει  στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Παμ Αγιούμπα, ένας εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης. «Η πρώτη έκρηξη οφείλεται σε ένα παγιδευμένο φορτηγό, η δεύτερη σε ένα παγιδευμένο μικρό λεωφορείο», είχε δηλώσει ο Κίνγκσλεϊ Έγκμπο, μέλος μιας ειδικής στρατιωτικής ομάδας της πολιτείας Πλατό.
Στους 118 ανέρχονται οι νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στην πόλη Τζος στην κεντρική Νιγηρία την Τρίτη, ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Κρίσεων (NEMA) της χώρας.
«Ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 118», δήλωσε σήμερα ο Μοχάμεντ Αμπντουλσαλάμ, ο συντονιστής της Υπηρεσίας NEMA. Σύμφωνα με τον Αμπντουλσαλάμ ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί καθώς εκφράζονται φόβοι ότι «υπάρχουν και άλλα πτώματα κάτω από τα συντρίμμια» της πολυσύχναστης αγοράς της πόλης όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις.

Φωτογραφία: EPA
Σημειώνεται ότι πριν από ένα μήνα, δύο επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα, τις οποίες είχε αναλάβει η ισλαμιστική Μπόκο Χαράμ είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 100 άνθρωποι στην Αμπούτζα, την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα της χώρας (300 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τζος).
Νωρίτερα, την Τετάρτη, το κοινοβούλιο της Νιγηρίας ενέκρινε την παράταση κατά 6 μήνες της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο βορειανατολικό τμήμα της χώρας, θέατρο της εξέγερσης της ένοπλης οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.
Μετά τους βουλευτές την περασμένη εβδομάδα, οι γερουσιαστές ενέκριναν ομόφωνα την παράταση κατά 6 μήνες της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που βρίσκεται ήδη σε ισχύ εδώ και ένα χρόνο στα κρατίδια Γιόμπε, Ανταμάουα και Μπόρνο, όπου οι ισλαμιστές αντάρτες απήγαγαν στα μέσα Απριλίου περισσότερες από 200 μαθήτριες.
Η κυβέρνηση της Νιγηρίας υπέβαλε, επίσης, επίσημο αίτημα στην επιτροπή επιβολής κυρώσεων στην Αλ Κάιντα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να εντάξει στη «μαύρη λίστα» την ισλαμιστική ένοπλη οργάνωση Μπόκο Χαράμ μετά την απαγωγή εκατοντάδων μαθητριών, είπε σήμερα ένας διπλωμάτης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Σύμφωνα με διπλωμάτη που δεν κατονομάζεται, εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις στην επιτροπή του 15μελούς συμβουλίου του ΟΗΕ η Μπόκο Χαράμ θα αντιμετωπίσει κυρώσεις από τις 22:00 (ώρα Ελλάδας) την Πέμπτη
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs