Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

«Βόμβα» Γκάιτνερ: «Η Ευρώπη σχεδίασε την πτώση Μπερλουσκόνι»


Μετά τους FT, νέο σοκ από τις αποκαλύψεις του πρώην υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ: «Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ε.Ε. μας ζήτησαν να μην χρηματοδοτήσουμε την Ιταλία για να πέσει ο Μπερλουσκόνι».


Μια μέρα μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα των Financial Timesγια το παρασκήνιο της Συνόδου των Κανών, ακόμη μια αποκάλυψη - βόμβα έρχεται να προκαλέσει αναταράξεις λίγο πριν τις ευρωεκλογές. Ο Αμερικανός πρώην υπουργός οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ αποκαλύπτει ότι «υψηλόβαθμοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι» σχεδίαζαν να εξαναγκάσουν τον Σίβλιο Μπερλουσκόνι σε παραίτηση και ζήτησαν την βοήθεια της Ουάσιγκτον.
Ζητήθηκε από τις ΗΠΑ να μην υποστηρίξουν την παροχή δανείων στην Ιταλία από μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μέχρι την πτώση της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι
Θα προκαλούσαν τεχνιτή κρίση ρευστότητας 
Ο Τίμοθι Γκάιτνερ, στο βιβλίο του υπό τον τίτλο «Stress Test» («Δοκιμασία αντοχής») αναφέρει: «Μας πρότειναν το φθινόπωρο του 2011 να στηρίξουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για να πειστεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι να παραιτηθεί από πρωθυπουργός». Ουσιαστικά αυτό που ζητούσαν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ήταν να διακοπεί το οικονομικό οξυγόνο που κρατούσε όρθια την ιταλική οικονομία για να οδηγηθεί η κυβέρνηση του Καβαλιέρε στην πτώση: «Ζητήθηκε από τις ΗΠΑ να μην υποστηρίξουν την παροχή δανείων στην Ιταλία από μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μέχρι την πτώση της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι»
«Δεν μπορούσαμε να πάρουμε μέρος σε μηχανορραφίες»
«Πληροφορήσαμε αμέσως τον πρόεδρο Ομπάμα. Παρ' όλο, όμως, που θα ήταν χρήσιμη μια πιο ικανή ηγεσία, δεν μπορούσαμε να πάρουμε μέρος σε μια τέτοια μηχανορραφία», προσθέτει ο πρώην υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ και συμπληρώνει ότι από αυτό το σημείο και ύστερα, η αμερικανική κυβέρνηση, προτίμησε να αναπτύξει στενή συνεργασία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι για να διασωθεί το ευρώ.
Τον έριξαν μέσω των σπρέντ
Τελικά ο Μπερλουσκόνι παραιτήθηκε από πρωθυπουργός στις την 12η Νοεμβρίου 2011. Το χαλί της αποχώρησης είχε στρωθεί από τα ιταλικά σπρέντ, που είχαν φτάσει στο επίπεδο-ρεκόρ των 470 μονάδων βάσης. Την επόμενη ημέρα, την πρωθυπουργία της Ιταλίας ανέλαβε ο Μάριο Μόντι.
Φόρτσα Ιτάλια: Εξεταστική επιτροπή τώρα!
Μετά τις αποκαλύψωεις του αμερικανού πρωην υπουργού, το κεντροδεξιό κόμμα «Φόρτσα Ιτάλια» ζήτησε «να συσταθεί αμέσως εξεταστική επιτροπή με ευρύτατες δικαιοδοσίες, διότι επιβεβαιώνεται ότι σχεδιάστηκε αληθινό ευρωπαϊκό πραξικόπημα για να ανατραπεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Bookmark and Share

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή τώρα, γιά να καταλάβω, οι Αμερικανοί τι προσπαθούν να μας πούν; Ότι η κακιά Ευρώπη μηχανορραφεί εναντίον εκλεγμένων πρωθυπουργών ανεξαρτήτων κρατών και ότι αυτοί, α, πα,πα, δεν κάνουν τέτοια πράγματα; Αφού τελικά ικανοποίησαν την απαίτηση των φασιστό-
    μουτρων με άλλο τρόπο είναι συνένοχοι και οι ίδιοι στις συνταγματικές εκτροπές των ευρωπαϊκών κρατών. Και γιατί τα λένε τώρα και όχι τότε; Και γιατί δεν διαφώνησαν ανοικτά και επέτρεψαν αυτές τις εκτροπές; Τι σκατά υπερδύναμη και θεματοφύλακας της Δημοκρατίας είναι, όπως διατείνονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs