Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Μάχη για 3 (+1) στην Αθήνα - Η νίκη θα κριθεί στο νήμα


Θρίλερ για το ζευγάρι του δεύτερου γύρου προμηνύονται οι τελευταίες εκτιμήσεις των κομμάτων.
dimos-Athinas
Μάχη στήθος με στήθος φέρεται να δίνουν οι υποψήφιοι για το Δήμο Αθηναίων, η έκβαση της οποίας θα επηρεάσει καθοριστικά και τις εντυπώσεις από τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Οι τελευταίες μετρήσεις που έχουν στη διάθεσή τους τα κόμματα δείχνουν κάμψη στα ποσοστά του νυν Δημάρχου κ. Γιώργου Καμίνη, ο οποίος ωστόσο διατηρούσε την πρωτιά, και αντίστοιχη αύξηση της δυναμικής του Γαβριήλ Σακελλαρίδη (τρίτος μέχρι πρότινος) και του Άρη Σπηλιωτόπουλου (δεύτερος κατά τις δημοσκοπήσεις).
Ο νυν Δήμαρχος, που κατά πολλούς έχασε πόντους από τις δημόσιες εμφανίσεις του το τελευταίο διάστημα, θέλει να διατηρήσει έστω και ένα μικρό προβάδισμα καθώς στο δεύτερο γύρο εκτιμά ότι μπορεί να αθροίσει δυνάμεις και να επικρατήσει οποιουδήποτε αντιπάλου.
Στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχόμενη είσοδος στο Β' γύρο του Γαβριήλ Σακελλαρίδη – μαζί με τη βέβαιη της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής – θα συνιστά σημαντική πολιτική επιτυχία και στοιχείο ανατροπής της μέχρι σήμερα εικόνας χαμηλών προσδοκιών του κόμματος από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Από πλευράς Ν.Δ., πάλι, η επικράτηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου αποτελεί... αναγκαία συνθήκη, δεδομένου ότι όπως προεξοφλείται ο υποψήφιος του κόμματος για την Περιφέρεια Αττικής κ. Γ. Κουμουτσάκος θα κινηθεί στα ρηχά. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος επιδιώκει να ανεβάσει τη συσπείρωσή των κεντροδεξιών ψηφοφόρων, κτυπώντας καθημερινά τον συνδυασμό Κακλαμάνη τον οποίο κια χαρακτηρίζει ως ευθέως διασπαστικό.
Σε αυτό το σκηνικό, υπάρχει ωστόσο και μία ακόμη μεταβλητή. Ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής εμφανίζει «ρεύμα» και είναι ενδεικτικό ότι στις δημοσκοπήσεις οι πολίτες λένε πολύ πιο εύκολα ότι θα τον ψηφίσουν, παρά ότι θα ψηφίσουν τη Χρυσή Αυγή στις ευρωεκλογές. Η εκλογική επιρροή του κ. Κασιδιάρη εμφανίζεται ενισχυόμενη, ωστόσο ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει, δεδομένου ότι οι δημοσκόποι εκτιμούν ότι μπορεί να υπάρχει και υποκρυπτόμενη από τις έρευνες ψήφος υπέρ του.
Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, η είσοδος στο δεύτερο γύρο θα κριθεί στο νήμα και, πιθανά, σε ένα ποσοστό κάτω του 20% (!). Ποιοί θα το επιτύχουν; Αν δηλαδή το ζευγάρι του δεύτερου γύρου θα είναι Καμίνης – Σπηλιωτόπουλος, Σπηλιωτόπουλος – Σακελλαρίδης, Καμίνης – Σακελλαρίδης ή ακόμη και Καμίνης – Κασιδιάρης, δεν μπορούν να το προβλέψουν με σιγουριά ούτε οι δημοσκόποι ούτε τα επιτελεία των συνδυασμών.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs