Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Η Merkel, ο Kallas και ο Παπαδόπουλος του ΟΔΔΗΧ


Του Γιάννη Αγγέλη
Μία γεύση για το περιεχόμενο του μηνύματος που κουβαλάει μαζί της η Merkel έδωσαν χθες ο αντικαταστάτης του Olli Rehn, Siim Kallas και ο υποψήφιος πρόεδρος για την Κομισιόν Jean-Claude Juncker.

Και οι δύο υπενθύμισαν αυτό που αποτελεί την “γραμμή” των Βρυξελλών: η κοινή ευρωπαϊκή συνταγή για την κρίση έχει αρχίσει να λειτουργεί!

Με άλλα λόγια η επίσπευση της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές κατά ένα περίπου χρόνο είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται μέχρι τώρα. Και γι΄αυτό θα συνεχιστεί...

Αυτό είναι το μήνυμα της επίσκεψης... για τους Γερμανούς ψηφοφόρους της Merkel.

Που σημαίνει ότι για να προχωρήσει η Ευρωζώνη στα υπεσχημένα, τρίτο δάνειο αν χρειασθεί και μακροπρόθεσμη αναδιάρθρωση του χρέους οι όροι είναι αυτοί που έχουν μέχρι σήμερα συμφωνηθεί.

Σε διαφορετικό κλίμα ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ζητήσει την υλοποίηση της ευρωπαϊκής δέσμευσης για την αναδιάρθρωση του χρέους αφού η Ελλάδα έχει ήδη πετύχει το περιβόητο πρωτογενές πλεόνασμα (το αναγνώρισε και το ΔΝΤ στην πρόσφατη Έκθεσή του) και οι αγορές αναγνωρίζουν μέσα από την υπερκάλυψη του πενταετούς ομολόγου το ελληνικό αξιόχρεο...

Δεν έχουν υπάρξει προς το παρόν διαρροές από διπλωματικές πηγές για το ποια έκφραση θα χρησιμοποιήσει η Merkel για να παρακάμψει ή να αναφερθεί έμμεσα στο θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους.

Έχουν υπάρξει όμως “διαρροές” σύμφωνα με τις οποίες η Γερμανίδα Καγκελάριος θα υπογραμμίσει -κυρίως για τα μολύβια των γερμανικών και ευρωπαϊκών ΜΜΕ- την επιτυχία της “συνταγής” που έχει χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα και την ανάγκη να συνεχισθεί με την ολοκλήρωση των διαρθρωτικών πολιτικών που προβλέπει το ανολοκλήρωτο ακόμα ελληνικό πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο αυτό η παρουσίαση των γενικών γραμμών ενός σχεδίου στήριξης για την ανάκαμψη της οικονομίας θα είναι κατά τις ίδιες πληροφορίες η “κορνίζα” της σημερινής επίσκεψης.

Η επίσκεψη σε συνδυασμό με την “κορνίζα” αποτελεί μια επιπλέον διαβεβαίωση για το αξιόχρεο της Ελλάδας απέναντι στους επενδυτές που έχουν απορροφήσει το πρώτο πενταετές ομόλογο μετά από τέσσερα χρόνια.

Πράγμα που θα διευκολύνει τον κ. Παπαδόπουλο του ΟΔΔΗΧ να παρουσιάσει τα επόμενα σχέδιά του για την νέα τοποθέτηση της Ελλάδας στις αγορές


Πηγή:www.capital.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs