Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Το Προξενείο κατεβάζει το DEB το κόμμα της αυτοαποκαλούμενης «τουρκικής μειονότητας» στις ευρωεκλογές

Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος  
Πολύ περισσότερο βάθος από όσα «γράφονται» σε εφημερίδες ή «προβάλλονται» στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, συχνά με κομματικές σκοπιμότητες, έχει η «υπόθεση Σαμπιχά» που ταλανίζει εδώ και κάποια 24ώρα τον ΣΥΡΙΖΑ
Η απόσυρση της ρομά Σαμπιχά και η αντικατάστασή της με τουρκογενή υποψήφιο ευρωβουλευτή Ουμίτ Μεστάν (σ.σ. ο οποίος εργάζεται στο γραφείο του νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσείν Ζεϊμπεκ) αποκαλύπτει την ισχύ που διατηρεί στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης το Τουρκικό Προξενείο, τα σχέδια του οποίου ασφαλώς δεν περιορίζονται σε όποια «Σαμπιχά» αλλά, αντιθέτως, περιέχουν πολύ πιο εκτεταμένα σχέδια για την ελληνική πολιτική σκηνή. 
Παρά το γεγονός ότι η μουσουλμανική κοινότητα, δια των στελεχών της, αντέδρασε στην υποψηφιότητα Σαμπιχά, δηλώνοντας προς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν θα βρει μειονοτική ψήφο στην κάλπη αν δεν την αποσύρει», το πλέον πιθανό σενάριο είναι ότι στη Θράκη και συγκεκριμένα στην Ροδόπη το πρώτο κόμμα στις επικείμενες ευρωεκλογές δεν θα είναι ούτε η Ν.Δ. ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά το DEB, το κόμμα της, αυτοαποκαλούμενης, «τουρκικής» μειονότητας. 
to-prokseneio-katebazei-to-deb-to-komma-ths-aytoapokaloymenhs-toyrkikhs-meionothtas-stis-eyrwekloges
Οι μειονοτικοί, με την ενίσχυση – πίεση του Προξενείου, ετοιμάζονται να «κατεβάσουν» ξεχωριστό ψηφοδέλτιο στις επικείμενες ευρωεκλογές, το οποίο αν και δεν μοιάζει να έχει ελπίδες να εκλέξει ευρωβουλευτή (σ.σ. ακόμη και με σημαντική αποχή θα είναι δύσκολο να πιάσει το όριο του 3% που θέτει ο νόμος) αναμένεται να διαδραματίσει ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. 
Στόχος του ψηφοδελτίου, του οποίου επικεφαλής θα είναι ο Πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης «τουρκικής» Ένωσης Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασαν είναι να εμφανίσει δυναμική όχι μόνον στη Θράκη αλλά να δημιουργήσει «βάσεις» στα Δωδεκάνησα αλλά και σε μεγάλα αστικά κέντρα. 
Είναι σαφές ότι η δυναμική του ψηφοδελτίου δεν θα κριθεί, προφανώς, από το αν θα υπερβεί ή όχι το όριο του 3%. Στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί στις επόμενες εθνικές εκλογές ως επιχείρημα προκειμένου να ασκηθεί πίεση ώστε περισσότεροι μειονοτικοί βουλευτές – ή στην περίπτωση της Ροδόπης μόνον μειονοτικοί βουλευτές – να εκπροσωπήσουν τους νομούς της Θράκης στο ελληνικό κοινοβούλιο. 
Το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (DEB) που αποτελεί τη συνέχεια του κόμματος που ιδρύθηκε από τον Αχμέτ Σαδίκ και έχει σήμερα πρόεδρο τον Μουσταφά Αλή Τσαούς με σαφείς δεσμούς με το Τουρκικό Προξενείο και τους ψευδομουφτηδες πρεσβεύει τον... παντουρκισμό, έχει δηλαδή ως στόχο να ομογενοποιήσει κάθε μουσουλμάνο κάτω από την τουρκική σημαία.
Όπως σημειώνουν στην ιδρυτική διακήρυξη της καθόδου τους στις ευρωεκλογές (σ.σ. η ορθογραφία διατηρήθηκε ως έχει στην ανακοίνωση):
«ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ • ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ «ΠΑΡΟΝ» ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΈΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 33 ΧΡΟΝΙΑ • ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ • ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ • ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΓΥΛΕΓΓΥΗ • ΓΙΑ ΝΑ ΑKOYΣΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ • ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ • ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΛΗΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ • ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ • ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΗ, ΠΙΟ ΑΝΕΚΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ • ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΣ ΨΥΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΙΤΗΜΑΤΑ • ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΙΟΥ 2014!!! • ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ «ΟΧΙ» ΣΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ με το ΚΙΕΦ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2014… Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε πιο δυνατοί όταν είμαστε όλοι μαζί μια καρδιά!...»


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/344876/to-prokseneio-katebazei-to-deb-to-komma-ths-aytoapokaloymenhs-toyrkikhs-meionothtas-stis-eyrwekloges#ixzz2zgxd7B2z
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs