Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

«Σήμα» για δόση και χρέος αναμένει η κυβέρνηση

FOSPHOTOS /PANAYIOTIS TZAMAROS
Η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει ένα τετρασέλιδο υπόμνημα με τους βασικούς άξονες του αναπτυξιακού σχεδίου για την οικονομία, το οποίο στηρίζεται σε μελέτες που έχουν εκπονήσει το ΚΕΠΕ και το ΙΟΒΕ. 


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σημερινή συνεδρίαση του Euroworking Group στις Βρυξέλλες, καθώς αναμένεται το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 6,3 δισ. ευρώ, αλλά και η έναρξη -σε τεχνικό επίπεδο- της πολυαναμένομενης συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους. 
Το συμβούλιο εμπειρογνωμόνων της Ευρωομάδας συνεδριάζει σε μία ιδιαίτερα ευνοϊκή χρονική συγκυρία για την Ελλάδα, καθώς έχει προηγηθεί η πιστοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος από τη Eurostat. 
Όπως γράφει η Ναυτεμπορική, στόχος της κυβέρνησης είναι η συζήτηση για το χρέος να γίνει ταυτόχρονα με την εξέταση ενός εθνικού αναπτυξιακού σχεδίου, το οποίο θα μπορούσε να υλοποιηθεί όχι μόνο από δανεισμό αλλά και από τους κοινοτικούς πόρους. 
Άλλωστε, σήμερα η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει ένα τετρασέλιδο υπόμνημα με τους βασικούς άξονες του αναπτυξιακού σχεδίου για την οικονομία, το οποίο στηρίζεται σε μελέτες που έχουν εκπονήσει το ΚΕΠΕ και το ΙΟΒΕ. 
Το Euroworking Group θα προετοιμάσει την ατζέντα για το Eurogroup της 5ης Μαΐου, κατά το οποίο αναμένεται να υπάρξει πολιτική παρέμβαση από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, για το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.
Η κυβέρνηση εκτιμά πως η Ελλάδα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να ανοίξει η σχετική συζήτηση, καθώς έχει εκπληρώσει πάνω από το 90% των όρων του προγράμματος και κατάφερε να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα.
F.T.: Οι πιστωτές ξεκινούν συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
«Οι πιστωτές ξεκινούν συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» είναι ο τίτλος άρθρου της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας Financial Times.
Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι Ευρωπαίοι αποκλείουν το ενδεχόμενο διαγραφής του χρέους, κάτι που συζητούν ωστόσο οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ.
Η εφημερίδα παρατηρεί ότι περαιτέρω κούρεμα θα οδηγήσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σε άμεσες απώλειες και πως στην Ε.Ε. προτάσσεται ως λύση η επέκταση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων και η μείωση των επιτοκίων.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs