Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Βαρύς ο πέλεκυς για τους σωφρονιστικούς





Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας διεξήχθη ο πρώτος γύρος απολογιών των σωφρονιστικών υπαλλήλων που κατηγορούνται για τον θάνατο του βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι. 

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι και διανυκτέρευσαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών. Σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί σε πιο κατάστημα κράτησης θα μεταχθούν. Οι άλλοι δύο σωφρονιστικοί αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. 

Έξω από το δικαστικό μέγαρο των Σερρών είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς και φίλοι των κατηγορουμένων οι οποίοι επιτέθηκαν φραστικά στα τηλεοπτικά συνεργεία και προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. 

Στο άκουσμα της προφυλάκισης των έξι σωφρονιστικών υπαλλήλων ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες, ενώ καταχειροκρότησαν τους δύο που αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. 

Το κατηγορητήριο που συνέταξε η ανακρίτρια Σερρών Γεωργία Τουτουντζή είναι βαρύ. Σύμφωνα με αυτό οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι υπέβαλαν για πάνω από δύο ώρες τον 42χρονο κρατούμενο «συστηματικά και αδιαλείπτως σε βασανιστήρια», προκειμένου να τον τιμωρήσουν για τη δολοφονία του συναδέλφου τους Γιώργου Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Το κατηγορητήριο βαρύνει συνολικά 15 σωφρονιστικούς υπαλλήλους και σε αυτό περιγράφονται ονομαστικά οι πράξεις του καθενός.

«Ενεργώντας όλοι από κοινού χτυπούσατε τον Ιλία Καρέλι με γροθιές, λακτίσματα και με τη χρήση τμήματος κλινοσκεπάσματος, διαμορφωμένου σε αυτοσχέδιο κοχλιότυπο βούρδουλα, μήκους περίπου 50 εκατοστών, σε διάφορα σημεία του σώματός του, στην πλάτη, στα πόδια, κυρίως στα πέλματα των ποδιών (φάλαγγα) και τις γάμπες, στους γλουτούς, το στήθος, την κοιλιακή χώρα και το κεφάλι, ρίχνοντάς του ταυτόχρονα νερό, ώστε τα χτυπήματα να καθίστανται πιο επώδυνα» αναφέρεται στο κατηγορητήριο.


http://www.real.gr/default.aspx?page=home
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs