Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Έξοδος στις αγορές: Χαλάει το «πάρτι» ο Ντάισελμπλουμ

Συγκρατημένος και επιφυλακτικός εμφανίζεται ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές τονίζοντας πως «δεν ταυτίζομαι με τους υπεραισιόδοξους». «Η Ελλάδα έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει», σημειώνει «αδειάζοντας» τη «φιλόδοξη» ελληνική κυβέρνηση. 
Η επιστροφή στις αγορές είναι ένα γεγονός που γεννά «αισιοδοξία», ωστόσο «δεν σημαίνει πλήρη πρόσβαση στις αγορές για την Ελλάδα και πως είναι σε θέση να αναχρηματοδοτήσει τα ευρωπαϊκά δάνειά της με ένα λογικό τίμημα», δήλωσε μεταξύ άλλων στο Reuters.
 
«Για αυτό είμαι λίγο επιφυλακτικός και δεν ταυτίζομαι με τους υπεραισιόδοξους ανθρώπους, που λένε ότι αυτό είναι το τέλος του ελληνικού προβλήματος. Δεν είναι. Η Ελλάδα έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει», τόνισε ο Ντέισελμπλουμ.
 
«Η ελληνική κυβέρνηση φιλοδοξεί να μη χρειαστεί ένα νέο πρόγραμμα, αλλά εάν δει κανείς το μέγεθος του κρατικού χρέους και τις αναχρηματοδοτικές της ανάγκες για τα επόμενα δύο χρόνια, εξακολουθεί ακόμη να υπάρχει μια μείζονα πρόκληση για την Ελλάδα», ανέφερε.
 
Σημειώνεται πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εξετάσουν το ενδεχόμενο χορήγησης ενός νέου δανειακού πακέτου στην Ελλάδα μετά το καλοκαίρι. «Θα συνεργαστούμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για καταλήξουμε στα μεγέθη των αναχρηματοδοτικών αναγκών για το 2015 και πέραν αυτού, και θα συζητήσουμε με την ελληνική κυβέρνηση μετά το καλοκαίρι για να δούμε τι χρειάζεται», ανέφερε.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs