Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Η Πολωνία πίσω από τα γεγονότα στην Ουκρανία;


Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα προς τις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας, αλλά και νοτιότερα προς Οδησσό και Υπερδνειστερία, όμως η σπίθα που άναψε φωτιές βρίσκεται στην Πολωνία

Picture 0 for Η Πολωνία πίσω από τα γεγονότα στην Ουκρανία;
Μπορεί όλων τα βλέμματα να είναι στραμμένα όχι μόνο προς τις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας, με υπολογίσιμο ρωσόφωνο πληθυσμό, αλλά και νοτιότερα προς την Οδησσό και Υπερδνειστερία, όμως η σπίθα που άναψε φωτιές βρίσκεται στην Πολωνία. Αυτό υποστηρίζει το «Δίκτυο Βολταίρου» (Réseau Voltaire / infognomon) αλιεύοντας στοιχεία και από τον πολωνικό Τύπο, ο οποίος προέβη σε συνταρακτικές αποκαλύψεις.
Κατ’ αρχήν να σημειώσω ότι η Πολωνία ανησυχεί από τις εξελίξεις, και δικαίως. Σε κάθε σύγκρουση Δυτικών και Ρώσων, τα αντίπαλα στρατεύματα χρησιμοποιούσαν το πολωνικό έδαφος για θέατρο πολέμου. Στην σύγχρονη εποχή, και μετά την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος, η Πολωνία στράφηκε προς την Δύση, χωρίς όμως αυτή η επιλογή της να είναι στρωμένη με ρόδα.
Ο πρόεδρος και το στρατιωτικό επιτελείο της χώρας έπεσαν νεκροί σε ένα περίεργο και μέχρι σήμερα αδιευκρίνιστο αεροπορικό ατύχημα μεταβαίνοντες στην Μόσχα.
Ήσαν επιφυλακτικοί να αποδεχθούν την ανάπτυξη της αμερικανικής «αντιπυραυλικής ασπίδας» στην επικράτειά τους, για να μη θεωρηθεί η χώρα εχθρική προς την Ρωσία. Μετά τον θάνατό τους, οι αντικαταστάτες τους αποδέχθηκαν χωρίς ενδοιασμό την αμερικανική πρόταση, και σε όλα τα αμφισβητούμενα θέματα ακολουθούν τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο τωρινός πρωθυπουργός της Πολωνίας, κ. Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε προχθές ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος απόσχισης των ανατολικών επαρχιών της Ουκρανίας, τονίζοντας ιδιαιτέρως ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι πιθανόν να κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ασφάλεια της Ευρώπης. Φυσικά, εννοεί πρωτίστως την ασφάλεια της Πολωνίας.
Φαίνεται όμως πως ο κ. Τουσκ δεν μένει μόνον στις δηλώσεις. Σύμφωνα λοιπόν με τις αποκαλύψεις του «Δίκτυου Βολταίρου», ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2013 ο υπουργός εξωτερικών της Πολωνίας κ. Σικόρσκι, κάλεσε 86 μέλη των Νεοναζί της Ουκρανίας, δήθεν ως μέρος ενός προγράμματος συνεργασίας μεταξύ πανεπιστημίων.
Να προσθέσω εδώ ότι ο Ιωσήφ Τουσκ, παππούς του κ. Ντόναλντ Τουσκ, είχε στρατολογηθεί εθελοντής στη Βέρμαχτ. Στην αρχή ο κ. Τουσκ το αρνήθηκε, αλλά τελικά παραδέχτηκε ότι ο παππούς του είχε υπηρετήσει πράγματι στα ναζιστικά στρατεύματα, αλλά ισχυρίστηκε ότι είχε επιστρατευτεί βίαια. Δεν έγινε βέβαια αυτό πιστευτό, επειδή η Βέρμαχτ ήταν ένα επίλεκτο σώμα αποτελούμενο από έμπιστους ναζιστές.
Οι φιλοξενούμενοι λοιπόν στην Πολωνία, Ουκρανοί Νεοναζί, δεν ήσαν φοιτητές, και πολλοί ήσαν ηλικίας άνω των 40 ετών. Δεν πήγαν στο Πολυτεχνείο της Βαρσοβίας, σε αντίθεση με το επίσημο πρόγραμμά τους, αλλά στο κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας του Λεγκιόνοβο, μία ώρα με το αυτοκίνητο από την πρωτεύουσα.
Εκεί, τους δόθηκε για τέσσερις εβδομάδες μια εντατική εκπαίδευση για την διαχείριση του πλήθους, για την αναγνώριση των ατόμων, για τακτικές μάχης, για τη διοίκηση, τη συμπεριφορά σε κατάσταση κρίσης, για τη προστασία από αέρια, την κατασκευή οδοφραγμάτων, και ιδιαίτερα για τους πυροβολισμούς, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης των τυφεκίων των ελεύθερων σκοπευτών.
Αυτές οι αποκαλύψεις δικαιολογούν το ψήφισμα, που εγκρίθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου 2013 από το πολωνικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με το οποίο επιβεβαίωνε «την πλήρη αλληλεγγύη με τους Ουκρανούς πολίτες, οι οποίοι, με ισχυρή αποφασιστικότητα δείχνουν στο κόσμο την αποφασιστικότητά τους να διασφαλίσουν την πλήρη ένταξη της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Αυτό το περιστατικό δείχνει το ρόλο που προσδόθηκε από το ΝΑΤΟ στην Πολωνία σε σχέση με την Ουκρανία, που μπορεί να συγκριθεί με αυτόν που προσδίδεται στην Τουρκία σε σχέση με τη Συρία, με την χρησιμοποίηση ακραίων ισλαμιστών.
Να προσθέσω, ότι κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης της κ. Τιμοσένκο (2007-2010), ο σημερινός προσωρινός πρόεδρος της Ουκρανίας ήταν επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών και μετά αναπληρωτής πρωθυπουργός. Συνεργάστηκε τότε με τους Πολωνούς κ.κ. Ντόναλντ Τουσκ και Σικόρσκι (τότε υπουργός άμυνας).
Εν ολίγοις, η Πολωνία εκπαίδευσε πραξικοπηματίες για να ανατρέψει τον εκλεγμένο πρόεδρο της Ουκρανίας και προσποιήθηκε να διαπραγματευτεί μαζί του μια κατευναστική λύση, στις 21 Φεβρουαρίου 2014, ενώ οι στασιαστές της έπαιρναν την εξουσία.
Τα παραπάνω μάς οδηγούν να μελετήσουμε τα γεγονότα με μια άλλη ματιά. Και να προσέχουμε και τα συμβάντα στις άλλες Βαλτικές χώρες, όταν στην Λετονία πραγματοποιήθηκε παρέλαση 5.000 Λετονών με στολές SS. Φαίνεται πως οι νεοναζί είναι χρήσιμο εργαλείο, αρκεί να μη ξεπερνούν κάποιο όριο και να εκτελούν σωστά τις εντολές.

Ο Μακεδών

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs