Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Η δόση και το νέο σήριαλ με το χρέος


Την άλλη εβδομάδα η εκταμίευση της δόσης – Χρέος: Θα αποφασιστεί υπό μορφή «πακέτου» με τις όποιες χρηματοδοτικές ανάγκες, στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης τον Ιούνιο

Η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης ενέκρινε τη δόσης των 6,3 δισ. ευρώ προς στην Ελλάδα η οποία και θα εκταμιευθεί εντός της επόμενης εβδομάδας. Μέσα στο Μάιο θα ακολουθήσει και η δόση του ΔΝΤ ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Παράλληλα, ιδιαίτερα ευνοϊκή ήταν η υποδοχή από τους εμπειρογνώμονες του Eurogroup στην παρουσίαση που έκανε η Ελλάδα σχετικά με το αναπτυξιακό σχέδιο, ενώ συμφωνήθηκε ότι η ελάφρυνση του χρέους θα εξεταστεί «πακέτο» με τις ενδεχόμενες χρηματοδοτικές ανάγκες του προγράμματος στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης.
Συμφωνήθηκε ότι η ελάφρυνση του χρέους θα εξεταστεί «πακέτο» με τις ενδεχόμενες χρηματοδοτικές ανάγκες του προγράμματος στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης
Μία μόλις ημέρα μετά την επιβεβαίωση από τη Eurostat του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013 η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης αποφάσισε να ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοδοτικής Σταθερότητας να προχωρήσει στην εκταμίευση της δόσης των 6,3 δισ. ευρώ, κάτι που θα γίνει εντός της βδομάδας και αφού το ΕΤΧΣ βγει στις αγορές για δανεισμό. Οι άλλες δύο δόσεις, που ανέρχονται σε 1 δισ. ευρώ η κάθε μία, θα δοθούν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν τηρηθεί τα προαπαιτούμενα που έχουν συμφωνηθεί.
Ο εκπρόσωπος της χώρας μας στη συνεδρίαση Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Πάνος Τσακλόγλου έθεσε στους εταίρους το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, υπενθυμίζοντας τη δέσμευση που είχε αναλάβει το Eurogroup το Νοέμβριο του 2012.
Στη συζήτηση που έγινε οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν ότι θα τηρήσουν τη δέσμευση ενώ συνέδεσαν τις αποφάσεις με την επόμενη αξιολόγηση που θα ξεκινήσει τον Ιούνιο, ώστε η ελάφρυνση του χρέους να αποφασιστεί υπό μορφή «πακέτου» με τον καθορισμό των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας. Εάν η χώρα μας βγει στις αγορές και εξυπηρετήσει τις δανειακές ανάγκες του Αυγούστου, τότε η απόφαση για το χρέος θα ληφθεί εντός του Φθινοπώρου διαφορετικά αυτό θα γίνει νωρίτερα.
Εξάλλου, εξαιρετικά θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι εταίροι στο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης, που τους παρουσίασε ο κ. Τσακλόγλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι εξέφρασαν την επιθυμία να συμβάλουν μέσω της συμμετοχής τους στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, το οποίο θα επενδύσει σε ΜΜΕ και έργα υποδομής. Ο δεύτερος τρόπος στήριξης των εταίρων θα προωθηθεί με της παροχής τεχνικής βοήθειας μέσω της Task Force σε τομείς που θα κρίνει η χώρα μας.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs