Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Σάρωσε ο Φάρατζ στο πρώτο βρετανικό ντιμπέιτ για τις Ευρωεκλογές

Σάρωσε ο Φάρατζ στο πρώτο βρετανικό ντιμπέιτ για τις Ευρωεκλογές
Στιγμιότυπο από το ντιμπέιτ   (Φωτογραφία:  Reuters )

Λονδίνο
Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ και ο ευρωσκεπτικιστής ηγέτης του UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ, στο πρώτο ντιμπέιτ εν όψει των Ευρωεκλογών. Τα βασικότερα θέματα ήταν η μετανάστευση, αλλά και η στάση της Βρετανίας στο θέμα της Ουκρανίας.

Οι πρώτες έρευνες μετά την τηλεμαχία έβγαλαν νικητή τον Φάρατζ. Σύμφωνα με την Yougov (την έρευνα επικαλείται ο Guardian) το 57% εκτίμησε ότι ο Φάρατζ ήταν καλύτερος από τον αντιπρόεδρο (36%), ενώ ένα 7% δεν απάντησε.

Ακόμα και μεταξύ των ψηφοφόρων του Συντηρητικού Κόμματος, το 70% απάντησε ότι ο ηγέτης του UKIP ήταν καλύτερος.

Κατά την τηλεμαχία, ο Κλεγκ κατηγόρησε ευθέως τον Φάρατζ ότι παραπλανά τους Βρετανούς για τον αντίκτυπο της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων στην ΕΕ.

Ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης επέδειξε στο κοινό της εκπομπής ένα προεκλογικό φυλλάδιο του UKIP στο οποίο διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι 29 εκατομμύρια Βούλγαροι και Ρουμάνοι αποκτούν τη δυνατότητα να μεταναστεύσουν στη Βρετανία.

«Δεν υπάρχουν καν 29 εκατομμύρια Ρουμάνοι και Βούλγαροι στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία. Ας μην τρομάζουμε τον κόσμο υποστηρίζοντας πράγματα που δεν είναι αληθή» τόνισε ο Κλεγκ.

Ο Φάρατζ ανταπάντησε λέγοντας ότι:«Δεν λέω ότι 29 εκατομμύρια άνθρωποι θα έρθουν στη Βρετανία, λέω ότι περίπου μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι μπορούν να έρθουν σε αυτή τη χώρα».

Ο Κλεγκ προειδοποίησε ότι τουλάχιστον 3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στη Βρετανία συνδέονται άμεσα με την ΕΕ. «Πολυεθνικές θα έφευγαν από τη χώρα αν εγκατέλειπε την ΕΕ. Αυτό θα ήταν καταστροφικό» εξήγησε.

Ο Φάρατζ απάντησε: «Θυμάμαι τον Νίκ και όλη του συμμορία από τις μεγάλες πολυεθνικές να μας λένε πριν από 12 χρόνια ότι αν δεν μπούμε στο ευρώ θα σταματούσαν οι επενδύσεις και ότι το Σίτι του Λονδίνου θα εξαφανιζόταν. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ευτυχώς που δεν σας ακούσαμε, αλλιώς θα είχαμε τεράστιο πρόβλημα.»
O πρόεδρος του UKIP είπε ακόμα ότι η χώρα πρέπει να επανακτήσει τον έλεγχο της νομοθεσίας της, χαρακτήρισε «αποτυχημένο εγχείρημα» την ΕΕ, τονίζοντας ότι ήρθε η ώρα η Βρετανία να την εγκαταλείψει.
Για το θέμα της Ουκρανίας ο Φάρατζ είπε ότι «τα χέρια της Ευρώπης είναι γεμάτα αίμα», θέση που όπως σημειώνει ο Guardian, θυμίζει αρκετά τις απόψεις που διατύπωσε ο ίδιος ο Πούτιν για τα γεγονότα στην Ουκρανία.

Το UKIP σύμφωνα με δημοσκοπήσεις αναμένεται να καταλάβει την πρώτη θέση μεταξύ όλων των κομμάτων στις ευρωεκλογές του Μαΐου στη Βρετανία.

Οι δύο πολιτικοί θα συναντηθούν και πάλι στις 2 Απριλίου στο νέο ντιμπέιτ που αυτή τη φορά θα φιλοξενήσει το BBC.
Newsroom ΔΟΛ
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs