Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Μπλόκα της ΠΝΟ για οφειλές δεδουλευμένων

Έλεγχοι της ΠΝΟ στα λιμάνια για τους απλήρωτους ναυτικούς
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Μπλόκα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στήθηκαν από τα ξημερώματα της Πέμπτης, προκειμένου να ελεγχθούν τα πλοία των εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα στα πληρώματά τους.

Προς το παρόν, δεν έχει σημειωθεί κάποιο πρόβλημα, καθώς στα πλοία που έχουν ελεγχθεί οι ναυτικοί έχουν λάβει τα δεδουλευμένα τους και τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά.

Ήδη, έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος στα πλοία Αχαιός, Αγιος Νεκτάριος και Ποσειδών Ελλάς, στα οποία διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και εκτελούν κανονικά τα δρομολόγιά τους για τον Αργοσαρωνικό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έλεγχος σε πλοία που εκτελούν δρομολόγια στο Αιγαίο.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) είχε δώσει προ ημερών προθεσμία με επιστολή προς τις ναυτιλιακές εταιρείες NEL Lines, ΑΝΕΚ, Hellenic Seaways, Ventouris Sea Lines, ANMEZ και LANE Lines για την εξόφληση των δεδουλευμένων ως την Πέμπτη 20 Μαρτίου.

Ήδη από τη Δευτέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, «ενημερώθηκε το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ότι το προγραμματισμένο δρομολόγιο του πλοίου 'European Express' σημαίας Κύπρου για τις 23:59 από Πειραιά για Εύδηλο - Άγ. Κήρυκο - Φούρνους - Καρλόβασι-Βαθύ-Χίο-Μυτιλήνη-Λήμνο-Καβάλα παρέμεινε ανεκτέλεστο λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων και επικείμενης επίσχεσης εργασίας μελών του πληρώματος».

Για το θέμα διενεργείται προανάκριση «ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων».

Η ΝΕΛ (πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου «European Express») σε έγγραφη δήλωσή της προς την ΠΝΟ αναφέρει ότι επιθυμεί την πλήρη εξόφληση των πληρωμάτων στα υπό πλοιοκτησία διαχείριση πλοία της.

Για τον σκοπό αυτό μάλιστα εκχώρησε εγγράφως το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ που διατηρεί και δικαιούται να λάβει από την συμβαλλόμενη πιστώτρια τράπεζα Millennium Bank και την καθολική της διάδοχο Τράπεζα Πειραιώς.

Το ποσό αυτό, σύμφωνα με μέλη της διοίκησης της ΠΝΟ που χαρακτηρίζουν ειλικρινή την κίνηση της εταιρείας, έχει συμφωνηθεί μεταξύ της NEΛ και της πιστώτριας τράπεζας σε εκτέλεση της απόφασης του Εφετείου του Βορείου Αιγαίου περί επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης της εταιρείας.

H Minoan Lines σε ανακοίνωσή της πάντως ανέφερε: «Η εταιρεία, πάντα συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις, δεν έχει καμία τρέχουσα οφειλή στα δεδουλευμένα των υπαλλήλων γραφείων και των ναυτικών που εργάζονται στα πλοία της, στις γραμμές εσωτερικού και εξωτερικού».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Attica Group, μητρική εταιρεία των πλοιοκτητριών των πλοίων Blue Star Ferries και Superfast Ferries, η οποία επισημαίνει πως ουδέποτε έχει καθυστερήσει πληρωμή δεδουλευμένων και ότι δεν οφείλει δεδουλευμένα στο σύνολο των ναυτικών που εργάζονται στα πλοία της, όπως επίσης και στο προσωπικό ξηράς.

«Τα πλοία της Attica Group (Blue Star Ferries και Superfast Ferries) εκτελούν με απόλυτη συνέπεια όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια τόσο στην Αδριατική όσο και στα ελληνικά νησιά, πραγματοποιώντας και έκτακτα δρομολόγια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των προορισμών που εξυπηρετούν» αναφέρει στην ανακοίνωση και σημειώνει επιπλέον ότι «ως εκ τούτου, η Attica Group ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι τα προγραμματισμένα δρομολόγια των πλοίων της Blue Star Ferries και της Superfast Ferries θα εκτελεστούν κανονικά».

* Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία και στις 9 Απριλίου λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη πανεργατική  πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.
Newsroom ΔΟΛ
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs