Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ο ΓΑΠ και η ανακατάληψη του ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές



Τι ετοιμάζει και πως οργανώνεται ο Γ. Παπανδρέου - Ποιά είναι η επόμενη ηχηρή διαφοροποίησή του - Ποιοί είναι συνεργάτες του στο νέο εγχείρημα




Η δυναμική αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να μην παραστεί στην ιδρυτική συνδιάσκεψη της Ελιάς, δεν αποτέλεσε μία μεμονωμένη απόφαση της στιγμής. Σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC.gr o πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να κλιμακώσει την αντιπαράθεσή του με την ηγεσία του κόμματος τις επόμενες ημέρες, ενώ παράλληλα κινητοποιεί τον μηχανισμό των υποστηρικτών του με απώτερο σκοπό να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ξανά μετά τις ευρωεκλογές.
Ο πρώην Πρωθυπουργός αναμένεται να κλιμακώσει την αντιπαράθεσή του με την ηγεσία του κόμματος
Σημείο αιχμής για την νέα αντιπαράθεση αναμένεται να τεθεί το θέμα των τραπεζών. Σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC.gr, ο Γιώργος Παπανδρέου προετοιμάζεται μαζί με τους συνεργάτες του να λάβει δημόσια θέση για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και να δηλώσει την άρνησή του σε περίπτωση που προταθεί η συμμετοχή του κράτους στην κάλυψη της «τρύπας» που κατέγραψαν τα στρές τέστς σε δύο τράπεζες προκειμένου να πωληθούν σε ιδιώτες χωρίς ζημίες. Ο πρώην Πρωθυπουργός είχε εκφράσει και στο παρελθόν την ανάγκη να παραμείνουν οι τράπεζες υπό κρατικό έλεγχο για ένα χρονικό διάστημα προκειμένου να εξυγιανθούν και κατόπιν να πωληθούν σε ιδιώτες.
Το θέμα του νομοσχεδίου για τις τράπεζες θα συζητηθεί και σε σύσκεψη της ομάδας των 11 που είναι επικεφαλής οι «παπανδρεϊκοί» βουλευτές Θάνος Μωραΐτης και Φίλιππος Σαχινίδης προκειμένου να αποφασίσουν την στάση που θα κρατήσουν στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, που απειλεί την κυβερνητική συνοχή.
Απώτερος σκοπός του να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ξανά μετά τις ευρωεκλογές
Ο πρώην Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μέρα με την ημέρα καθιστά σαφές ότι δεν έχεις σκοπό να ρίξει τουφεκιές στον αέρα αλλά να εντείνει την παρουσία του στην πολιτική ζωή. Για τον λόγοσυγκροτεί εκ νέου τον μηχανισμό των υποστηρικτών του από το στρατηγείο που έχει στηθεί στα γραφεία του Ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου στο κέντρο της Αθήνας. Επικεφαλής στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του δικτύου των υποστηρικτών του Γιώργου Παπανδρέου έχει τεθεί ο πρώην υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης ο οποίος βρίσκεται πλέον στην Αθήνα και καθημερινά βλέπει στελέχη και επικοινωνεί με μέλη του κόμματος ανά την Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι το TheTOC.gr  έχει δημοσιεύσει πρώτο τα «στρογγυλά τραπέζια» συζήτησης που διοργανώνονται ανά περιφέρεια στο Ίδρυμα Αντρέας Παπανδρέου όπου ο πρώην πρωθυπουργός επικοινωνεί και καταγράφει τον προβληματισμό των στελεχών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC.gr  το σχέδιο του Γιώργου Παπανδρέου ξεδιπλώνεται με τις διαρκείς παρεμβάσεις στα εσωκομματικά, την αναμενόμενη έκδοση του βιβλίου για τα γεγονότα που οδήγησαν στην παραίτηση του από την θέση του Πρωθυπουργού, τις συναντήσεις με στελέχη ανά την Ελλάδα αλλά και τις δημόσιες παρεμβάσεις που αναμένεται να πραγματοποιήσει. Τελικός στόχος του Γιώργου Παπανδρέου δεν είναι να δημιουργήσει νέο κόμμα, αναφέρουν έμπειρα κομματικά στελέχη του Κινήματος, αλλά η ανακατάληψη του ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές. Στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου εκτός τους Σωκράτη Ξυνίδη είναι ο Παύλος Γερουλάνος, ο Μιχάλης Καρχιμάκης με την Κίνηση των 75 καθώς και οι βουλευτές Θάνος Μωραϊτης και Φ. Σαχινίδης με την Κίνηση των 11 στελεχών.  

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs