Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Tελικά υπήρξε ή όχι σκάνδαλο στο ΤΤ; - Τα 340 εκατ. χάθηκαν... αλλά όλοι οι εμπλεκόμενοι, αφέθηκαν ελεύθεροι


Tελικά υπήρξε ή όχι σκάνδαλο στο ΤΤ; - Τα 340 εκατ. χάθηκαν... αλλά όλοι οι εμπλεκόμενοι με εγγυήσεις 7 εκατ. αφέθηκαν ελεύθεροι
Ισχύει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας αλλά αποδεικνύεται ότι το σύστημα δουλεύει με δύο μέτρα και δύο σταθμά
Με 7 εκατ. ευρώ εγγυήσεις σε συνόλο 340 εκατ. ευρώ που ήταν τα επίμαχα δάνεια που χορηγήθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε διάφορους επιχειρηματίες, ένα σκάνδαλο που η Εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου στοχοποίησε ενόχους, τόσο από τη διοίκηση του ΤΤ, όσο και από επιχειρηματίες, τελικά κανείς εξ αυτών δεν προφυλακίστηκε.
Τα 7 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν μόλις στο 2% του σκανδάλου και όπως διαφαίνεται, στο τέλος της ημέρας, οι εμπλεκόμενοι μπορεί να αποδειχθούν αθώοι, αλλά η ζημιά στο ΤΤ έγινε.
Βεβαίως και το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει για όλους τους εμπλεκομένους στη δικαιοσύνη και πάντα μπορεί να υπάρχουν αθώοι μεταξύ των κατηγορουμένων, όμως στην κοινωνία η οποία υπέστη ιστορική απώλεια χρημάτων και επιχειρήσεις - νοικοκυριά εξάντλησαν τη φοροδοτική τους δυνατότητα, 340 εκατ. ευρώ πετάγονται στον κάλαθο των αχρήστων, ωσάν να μην ζημίωσαν το ΤΤ και κατ' επέκταση την ελληνική οικονομία.
Επίσης, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, σε άλλα αδικήματα κατηγορούμενοι εντός ή εκτός εισαγωγικών προφυλακίζονται με συνοπτικές διαδικασίες για λόγους πολιτικών σκοπιμοτήτων, ή άλλων σκοπιμοτήτων, όταν πρόκειται για σκάνδαλα εκατοντάδων εκατομμυρίων, με εγγυήσεις μόλις 2% επί του σκανδάλου, οι εμπλεκόμενοι αφήνονται ελεύθεροι.
Προφανώς η δικαιοσύνη θα αποφανθεί αν είναι ένοχοι ή αθώοι, αλλά κατά έναν παράδοξο τρόπο, σε ένα σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος, την Αρχή Ξεμπλύματος Βρώμικου Χρήματος και βεβαίως την Εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, ουδείς προφυλακίζεται.
Δεν προφυλακίζεται ο άμεσα εμπλεκόμενος Άγγελος Φιλιππίδης, δεν προφυλακίζεται ο άμεσα εμπλεκόμενος Δημήτρης Κοντομηνάς και δεν προφυλακίζεται η οικογένεια Γριβέα.
Αφού κανείς δεν προφυλακίζεται, υπάρχει σκάνδαλο;
Αν δεν υπάρχει σκάνδαλο, τότε εύλογα γεννάται το ερώτημα. Μήπως η ΤτΕ δεν έκανε καλά τη δουλειά της; Μήπως η Αρχή Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος δεν έκανε καλά τη δουλειά της; Μήπως η Εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου δεν έκανε καλά τη δουλειά της;
Επειδή τα 340 εκατ. ευρώ χάθηκαν, σκάνδαλο υπάρχει...

www.bankingnews.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs