Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ο Γιώργος Παπανδρέου και το site της ΜΚΟ


Σε περίοπτη θέση στην ιστοσελίδα της ΜΚΟ “Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης” εμφανιζόταν από το 2001 έως το 2003 ο Γιώργος Παπανδρέου, που εκείνη την περίοδο ήταν υπουργός Εξωτερικών.
Ειδικότερα το διάστημα τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2001 έως τουλάχιστον τον Αύγουστο του 2003 η φωτογραφία του τότε υπουργού Εξωτερικών εμφανιζόταν κάτω ακριβώς από το λογότυπο της πρώην ιστοσελίδας της ΜΚΟ www.demining.gr.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην απάτη των 9 εκατ. ευρώ με την ΜΚΟ που είχε αναλάβει επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης σε περιοχές όπως ο Λίβανος, το Ιράκ και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, εμπλέκεται και ο Άλεξ Ρόντος, που ήταν μέλος της ελληνικής διπλωματίας και διατηρούσε στενές σχέσεις με τον Γ. Παπανδρέου.
Ο βασικός κατηγορούμενος άλλωστε, Κώστας Τζεβελέκος όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Ροδιακή διέδιδε στις επαφές του στη Ρόδο ότι είναι προσωπικός φίλος του Γιώργου Παπανδρέου και μάλιστα υποστήριζε ότι τον είχε φιλοξενήσει κατά καιρούς και στο σπίτι του στο νησί.
Ο Γιώργος Παπανδρέου πάντως με σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρειότι κάποια ΜΜΕ προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την υπόθεση και να τον εμπλέξουν “δια της πλαγίας” και “με τρόπο που δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα”.
Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι επί θητείας του κ. Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών τέθηκε τέλος στο καθεστώς αξιολόγησης των ΜΚΟ χωρίς καθορισμένα κριτήρια, οριοθετήθηκε για πρώτη φορά η έννοια της ΜΚΟ, θεσπίστηκε η τήρηση Μητρώου, τέθηκαν προϋποθέσεις χρηματοδότησής τους κλπ. Επίσης τονίζεται ότι η Οικονομική Αστυνομία, η οποία έκανε την αρχική έρευνα, για τη συγκεκριμένη ΜΚΟ, συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Συνολικά για την υπόθεση κατηγορούνται οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις εν ενεργεία διπλωματικοί υπάλληλοι και τρεις συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι. Σε βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της ψευδούς βεβαίωσης και απιστίας σχετικά με την Υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και βάσει του νόμου 4022/2011 για την εκδίκαση πράξεων διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων.

Η σελίδα όταν άλλαξε το 2004Η σελίδα όταν άλλαξε το 2004

Newsroom Enet
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs