Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Μειονοτικοί ανοίγουν θέμα τοπωνυμίων στον ΟΗΕ



Κίνδυνος για Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο

Μια νέα κερκόπορτα πάει ν' ανοίξει για τα εθνικά μας θέματα και ειδικότερα  για το θέμα της ονομασίας πόλεων, γεωγραφικών περιοχών και γενικά  τοπωνυμίων εντός της ελληνικής επικράτειας, από την δυνατότητα που μπορεί να αποκτήσουν μειονότητες, αναγνωρισμένες και μη, να χρησιμοποιήσουν και στη συνέχεια να κατοχυρώσουν, δικές τους ονομασίες, στη θέση των σημερινών ονομασιών.
Μειονοτικοί ανοίγουν θέμα τοπωνυμίων στον ΟΗΕ
Ο κίνδυνος αυτή τη φορά μπορεί να προέλθει από την εκφρασθείσα βούληση του προέδρου της ομάδας τοπωνυμίων των Ηνωμένων Εθνών, να αλλάξει τις ισχύουσες έννοιες των ενδόνυμων και εξώνυμων. Τη βούλησή του αυτή, ο συγκεκριμένος πρόεδρος της συγκεκριμένης ομάδας, κοινοποίησε ήδη από την ειδική σύνοδο του περασμένου Μαΐου στην Κέρκυρα και αναμένεται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του matrix24.gr, να επαναλάβει και να προωθήσει, στην επικείμενη συνάντηση των εμπειρογνωμόνων για τα γεωγραφικά ονόματα ,που θα γίνει στη έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, τον ερχόμενο Απρίλιο.
Είναι προφανές ότι η προώθηση μιας τέτοιας επεξεργασμένης θέσης, θα ήταν  πολλαπλά επιβλαβής για τα εθνικά μας συμφέροντα.  Γιατί  πρώτα από όλα,  διάσπαρτες οργανώσεις, ομάδες και κουτοπόνηροι παράγοντες, που αυτοαναγορεύονται σε εκφραστές μειονοτικών θεμάτων -κατ’ουσία ανύπαρκτων- περιμένουν την ευκαιρία από μια ενδεχόμενη «τρύπα» που μπορεί να ανοίξει σε σχετικά πρωτόκολλα, διεθνών οργανισμών. Περιμένουν την κατάλληλη στιγμή και στο μεταξύ οργανώνουν, όπως λέγεται, διάφορες προβοκάτσιες.  Ως εκ τούτου, ορατός είναι  ο κίνδυνος για τις γεωγραφικές ονομασίες περιοχών της χώρας μας. Πολύ απλά, αν επιτρέψουμε να  αλλάξουν οι ισχύουσες έννοιες στα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών θα μπορούν μειονότητες ,αναγνωρισμένες και μη, να χρησιμοποιούν δικά τους ονόματα στη θέση των επίσημων ονομάτων που χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή η ελληνική πολιτεία.
Είναι ευνόητο τι θα συμβεί στην απευκταία αυτή περίπτωση, για περιοχές της Θράκης , Κ-Δ Μακεδονίας και Ηπείρου που συνορεύουν με Τουρκία, Σκόπια και Αλβανία αντίστοιχα.
Είναι άλλωστε γνωστό  ότι στις περιοχές αυτές, με τη βοήθεια  ύποπτων οργανώσεων  αλλά και μυστικών υπηρεσιών, δρουν  διάφοροι αμφιλεγόμενοι φορείς , που θεωρούν ότι συγκροτούν μειονότητες  και οι οποίοι έχουν ήδη εκδηλωθεί ανοιχτά υπέρ μιας ανάλογης αλλαγής των ισχυουσών εννοιών, όπως προαναφέραμε.   Έχουν κάνει ήδη γνωστές τις προθέσεις τους εκδίδοντας εγχειρίδια, βιβλία και χάρτες περιοχών, πόλεων και χωριών της Βορείου Ελλάδος, στις οποίες έχουν δώσει τουρκικά (Θράκη), σλαβομακεδονικά (Κ. Μακεδονία) και Αλβανικά (Ήπειρος), ονόματα. Και είναι γνωστό ότι περιμένουν την κατάλληλη  στιγμή   για να προωθήσουν τα σχέδιά τους.
Δεν είναι καθόλου απλό το θέμα, για να αντιμετωπίζεται  με εγκυκλοπαιδική  ενδεχομένως και ακαδημαϊκή προσέγγιση, όπως γίνεται μέχρι σήμερα
Η επικίνδυνη, και σε κάθε περίπτωση απρόβλεπτη τροπή, που μπορεί να πάρει το όλο θέμα για τα ελληνικά συμφέροντα, κάνει  επιτακτική  την  ανάγκη, ανάληψης συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, από το Υπουργείο Εξωτερικών, για τη δημιουργία λόμπυ με άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν παρεμφερή προβλήματα.  Άλλωστε είναι ήδη γνωστό ότι σε χώρες όπως, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Ουγγαρία, η Αυστρία, η Τσεχία, η Ιταλία ακόμη και στη Γερμανία και την Ισπανία, υπάρχουν διάφοροι μειονοτικοί φορείς που θα ήθελαν πολύ να υπάρξει μια τέτοια αλλαγή στην αρμόδια επιτροπή του ΟΗΕ.
Κατά συνέπεια  η χώρα μας δεν θα πρέπει να εφησυχάσει, από την ομοφωνία που απαιτείται για την αλλαγή των σχετικών κανόνων και εννοιών, στην επιτροπή του ΟΗΕ. Γιατί αν η ελληνική αντιπροσωπία δεν βρει τους κατάλληλους συμμάχους και  μείνει μόνη να υπερασπιστεί τους ισχύοντες κανόνες, είναι πολύ εύκολο να της ασκηθούν ισχυρές πιέσεις, στις οποίες ενδεχομένως και να αναγκαστεί να υποκύψει.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs