Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Οι εκλογές του Μαϊου και τα… καθρεφτάκια στους ιθαγενείς


Οι εκλογές του Μαϊου και τα… καθρεφτάκια στους ιθαγενείς
Από ένα σημείο και πέρα, δεν χρειάζεται να κάνεις και πολύ ρεπορτάζ για να βγάλεις τις ειδήσεις. Αρκεί να καταλάβεις που πάει το… κύμα. Εκλογές λοιπόν. Που σημαίνει ότι δεν προκαλούμε για κανέναν μα κανέναν λόγο θλίψη και στενοχώρια στους ψηφοφόρους. Τι λοιπόν μπορεί να προκαλέσει στενοχώρια και θλίψη; Βάζουμε υπουργεία και υπηρεσίες να τα εντοπίσουν και απλώς τα αναβάλουμε. Χάθηκε ο κόσμος να γίνουν τον Ιούλιο; Μέχρι και η τρόικα το καταλαβαίνει ότι δεν είναι ώρα τώρα για να ανοίξουν νέα μέτωπα με την κοινωνία.
Γράφει:  
 Λεφτά πολλά δεν έχουν να μοιράσουν. Τι να σου κάνει και το πρωτογενές πλεόνασμα. Το ξεχειλώνεις από εδώ, το ξεχειλώνεις από εκεί πόσο να γίνει ποια; Ήδη σπάσαμε και το φράγμα των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ και συνεχίζουμε. Να πάρουν οι ένστολοι αυτά που τους επιδίκασε το Σ.τΕ; Πάνε τα 500 εκατ. ευρώ. Να δώσουμε και κανά 250αριευρώ  στους συνταξιούχους για να κάνουν Πάσχα; Πάνε άλλα 300-400 εκατ. ευρώ. Να χρηματοδοτήσουμε και τη ζημιά των ταμείων από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για να μην χρειαστεί να κόψουμε τις συντάξεις; Χρειάζονται περίπου 200 εκατ. ευρώ και γι’ αυτό. Τι μένει; Αφού λοιπόν δεν έχουμε άλλα χρήματα, το ρίχνουμε στην …παράταση.
Πρώτον, δεν εφαρμόζουμε άμεσα τον νόμο που προβλέπει ότι στους συνταξιούχους πρέπει να γίνεται παρακράτηση φόρου για το σύνολο των αποδοχών τους και όχι ξεχωριστά για την κύρια και την επικουρική σύνταξη. Θα γίνει αυτό αλλά από τον Ιούλιο.
Δεύτερον, δεν υποβάλλουμε τους επιτηδευματίες στη βάσανο της μηνιαίας υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων. Από τον Ιούλιο και βλέπουμε.
Τρίτον δεν φορολογούμε ως εισόδημα το εταιρικό κινητό (θα το κάνουμε το 2015).
Και τέταρτον δεν στέλνουμε ούτε ένα ειδοποιητήριο στους οδηγούς με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα. Από τον Ιούλιο και αυτά. Ούτως ή άλλως έχουμε προγραμματίσει ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων (μαζί με τους ημιυπαίθριους, μην ξεχνάμε τον νέο…μπαστούνι που μας προέκυψε χθες) να εισπραχθεί στο δεύτερο εξάμηνο και το ίδιο να γίνει και με τον φόρο εισοδήματος για τα εισοδήματα του 2013.
Μπορείτε και εσείς να βγάλετε το επόμενο αποκλειστικό. Να βρείτε δηλαδή κάτι δυσάρεστο που μπορεί να συμβεί στους πολίτες μέσα στις επόμενες εβδομάδες και να γράψετε ότι «μετατίθεται για τον Ιούλιο». Το πιο πιθανό είναι ότι θα επιβεβαιωθείτε. Τι είπατε; Ήρθε η τρόικα και διαπραγματεύεται από χθες με τους υπουργούς. Δεν γνωρίζω αν θα διαψευστώ αλλά κάτι μου λέει ότι και αυτοί στο …κόλπο είναι. Τι θα γίνει από τον Ιούλιο; Έως τότε βλέπουμε…

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs