Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Υπό επιτήρηση η Τρόικα!



Βάλια Μπαζού

Το TroikaWatch, ένα νέο Παρατηρητήριο που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία πολιτών και οργανώσεων από όλη την Ευρώπη με στόχο την χωρίς φίλτρο και παιγνίδια κάτω από το τραπέζι ενημέρωση είναι γεγονός από τις 28 Ιανουαρίου.
Το σκεπτικό των πολιτών και των οργανώσεων που προχώρησαν στη δημιουργία του Παρατηρητηρίου είναι ότι όπως η Τρόικα έχει θέσει υπό επιτήρηση εκατομμύρια πολίτες στην Ευρώπη έτσι και οι πολίτες θέτουν υπό επιτήρηση τις πολιτικές της Τρόικας με στόχο την έγκυρη ενημέρωσή τους για τα μέτρα που έχουν ληφθεί, τη βαθύτερη ανάγνωση των στοιχείων που παρουσιάζονται από τις επίσημες αρχές και τις τραγικές επιπτώσεις που έχουν επιφέρει στις χώρες όπου εφαρμόστηκαν.
Το TroikaWatch εκδίδει ένα μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο σε εννέα γλώσσες όπου θα υπάρχουν στοιχεία για την πραγματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει Η Ελλάδα, η Κύπρος, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Ιταλία και η Σλοβενία καθώς και στοιχεία για το ποια είναι τα πραγματικά αποτελέσματα των μέτρων.

Διαφθορά

Στο 2ο  ενημερωτικό δελτίο που εκδόθηκε από το TroikaWatch, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αναφορά στη συνολική κατάσταση στις 7 χώρες που παρακολουθούνται. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται : «Ενώ το γενικό πλαίσιο παραμένει σε μεγάλο ποσοστό αμετάβλητο, με την Τρόικα να εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις για αυστηρή λιτότητα, και τις εθνικές κυβερνήσεις να συνεχίζουν τις κινήσεις εντυπωσιασμού, ένα άλλο σημαντικό ζήτημα αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο: η διαφθορά. Καθώς γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών σκανδάλων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η διαφθορά εμφανίζεται όχι απλώς ως εθνικό πρόβλημα, αλλά συνδέεται με την υφιστάμενη κρίση και το οικονομικό σύστημα. Εντούτοις, υπάρχουν και θετικές εξελίξεις: η συνεχιζόμενη αντίσταση εξαπλώνεται παντού, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο, πολλές είναι οι κινήσεις πολιτών που απευθύνουν έκκληση για μια ευρωπαϊκή εβδομάδα δράσης από τις 15 έως και τις 17 Μαΐου. Σύντομα, θα ακολουθήσουν περισσότερες πληροφορίες, τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε στον ιστότοπο του Blockupy
To TroikaWatch αποτελεί δημιούργημα μιας ετερόκλιτης ομάδας ανθρώπων: κάποιοι από εμάς εργάζονται σε οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών όπως οι Bretton Woods Project, το  CEO (Παρατηρητήριο της Ευρώπης των Πολυεθνικών) και άλλα δίκτυα και ακτιβιστικές ομάδες.


Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs