Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Άργος - Μια γυναίκα νεκρή




Μια γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από υπόγειο οικίας στο Άργος, κατά τη διάρκεια άντλησης υδάτων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Όπως δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega o δήμαρχος του Άργους, Δημήτρης Καμπόσος, πρόκειται για μια 55χρονη, πιθανότατα σερβικής καταγωγής, που διέμενε σε υπόγειο στο κέντρο της πόλης.
Ο κ. Καμπόσος ανέφερε ότι το Άργος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έκανε λόγο για εκταταμένες ζημιές σε όλο το δήμο Άργους - Μυκηνών.
Απηύθυνε παράλληλα έκκληση προς την Πολιτεία για βοήθεια. «Να σταματήσει αυτό το παράλυτο κράτος να σφυρίζει αδιάφορα. Το Άργος έχει χτυπηθεί βάναυσα. Το κράτος πρέπει να βοηθήσει», είπε.
Οι κάτοικοι του Άργους πέρασαν δύσκολες ώρες, καθώς υπερχείλισαν, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, οι δύο ξεροπόταμοι που διέρχονται την πόλη, ο Ξηριάς και η Πάνιτσα. 
Πυροσβέστες που έσπευσαν στην περιοχή από όλη την Πελοπόννησο και οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας στην πόλη του 'Αργους έδωσαν ολονύχτια μάχη και συνεχίζουν, προκειμένου να διασώσουν πολίτες και τις περιουσίες τους από τα ορμητικά νερά των δύο ξεροπόταμων.
Για αρκετές ώρες η πόλη ήταν αποκομμένη λόγω των πλημμυρών, ενώ προβλήματα αντιμετώπισαν πολλές περιοχές της επαρχίας 'Αργους, από τα ορεινά, όπως είναι η Καρυά και τα Σπανέικα, μέχρι τα πεδινά, στη Νέα Κίο, το Κεφαλάρι, το Σκαφιδάκι, τους Μύλος και την ευρύτερη περιοχή.
Παράλληλα, σημειώνονται προβλήματα ηλεκτροδότησης, στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή.
Τα καιρικά φαινόμενα έχουν κοπάσει και συνεχίζονται οι αντλήσεις υδάτων. Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 15 για απεγκλωβισμούς ατόμων από οχήματα στην ευρύτερη περιοχή του Άργους.
Προβλήματα και σε Κιάτο, Κόρινθο και Κυπαρισσία
Πλημμύρες σημειώθηκαν επίσης τη νύχτα στο Κιάτο και την Κόρινθο.
Οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων από τα σπίτια τους ξεπέρασαν τις 100 για το Κιάτο, ενώ στην Κόρινθο έφτασαν τις 30.
Προβλήματα από πλημμύρες καταγράφηκαν και στην Κυπαρισσία, όπου σήμερα τα νερά έχουν υποχωρήσει και η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί.
newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs