Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Κλήση του Μ. Καρχιμάκη σε απολογία για απόρρητα έγγραφα


Αλλοδαπό - κλειδί για τις υποκλοπές φέρεται να κατονόμασε μάρτυρας


Υπόθεση υποκλοπών
Σε απολογία καλείται ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης για τα απόρρητα έγγραφα που φέρεται να λάμβανε από μία υπάλληλο της ΕΥΠ, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και άλλων πολιτικών και επιχειρηματιών.
Ο Μιχάλης ΚαρχιμάκηςΟ Μιχάλης Καρχιμάκης
Ο τρίτος τακτικός ανακριτής Δημήτρης Φούσκας, ο οποίος έχει επιληφθεί της υπόθεσης, έχει ήδη αποστείλει στον Μιχάλη Καρχιμάκη κλήση σε απολογία, η οποία - κατά πληροφορίες - αφορά σκέλος της υπόθεσης και όχι τη βασική δικογραφία και σχετίζεται με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση απορρήτου για μυστικά της Πολιτείας.
 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ως φυσικός αυτουργός της πράξης φέρεται μία υπάλληλος της ΕΥΠ, η οποία έχει ήδη απολογηθεί και έχει αφεθεί ελεύθερη με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Η υπάλληλος φέρεται να έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που της αποδίδονται. 
 
Η κλήση του Μ. Καρχιμάκη αφορά ποινική δίωξη που ασκήθηκε βάσει αναφοράς υπαλλήλου της ΕΥΠ που περιέχεται στη δικογραφία, από την οποία φαίνεται να προκύπτει - μεταξύ άλλων - ότι η κατηγορούμενη έδινε στον πρώην υπουργό απόρρητα έγγραφα.
 
Ο ανακριτής της υπόθεσης, που έχει συνενωθεί με τη δικογραφία των καταγγελιών για σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, φέρεται να έχει στα χέρια του σημαντική κατάθεση για τις υποκλοπές του 2004 που αποκαλύφθηκαν τον Μάρτιο του 2005. 
 
Ο μάρτυρας φέρεται να αποδίδει σημαντικό ρόλο στις υποκλοπές σε αλλοδαπό που κατονομάζει, ο οποίος βρισκόταν στην Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται προσπάθεια να εντοπιστεί η ταυτότητα του αλλοδαπού και διερευνάται αν παραμένει στην χώρα.
 
Μετά την άρση τηλεφωνικού απορρήτου με εντολή του ανακριτή, στοιχεία που διαβιβάζονται στο ανακριτικό γραφείο και αξιολογούνται αν αποτελούν επαρκές υλικό για ποινική χρήση δείχνουν ότι πρόσωπα που ελέγχονται για τις τηλεφωνικές υποκλοπές συνομιλούν ακόμα για το «θέμα των υποκλοπών του 2005», σύμφωνα με πληροφορίες. 
 
Ο ανακριτής προτίθεται να αποστείλει δεύτερο αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ για την παροχή στοιχείων σχετικά με τα «καρτοκινητά-σκιές» με τα οποία φέρεται να επικοινώνησαν τηλέφωνα από το Μέριλαντ των ΗΠΑ.
 
Η δίωξη που έχει ασκηθεί για το θέμα των υποκλοπών αφορά το αδίκημα της απόπειρας διακεκριμένης κατασκοπίας. Οι κατηγορίες στη δικογραφία που σχετίζεται με τον Κ. Καραμανλή αφορούν στα αδικήματα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», της «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος» και της «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα».
 
Newsroom Enet με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
 
Διαβάστε επίσης:
 
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs