Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Θορυβημένες οι Βρυξέλλες για τις εξελίξεις στην Ελλάδα - Αδειάζουν Σαμαρά

Οι Βρυξέλλες φοβούνται πολιτική αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα και ανησυχούν για την πανευρωπαϊκή διάσταση που έχουν πάρει οι αντιδράσεις για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με αξιόπιστες κοινοτικές πηγές που μίλησαν στο Capital.gr:

Δεν ζητήσαμε εμείς το "λουκέτο"
Πρώτον: Η τρόικα δεν έθεσε ποτέ θέμα "λουκέτου" της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης –αυτό άλλωστε αναφέρεται ρητώς και στην επίσημη ανακίνωση που εξέδωσε χθες ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Επισημαίνουν δε, ότι η ΕΡΤ δεν είναι "ένας οποιοσδήποτε δημόσιος οργανισμός" αλλά έχει ισχυρό συμβολισμό λόγω του χαρακτήρα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ευρωπαϊκές οδηγίες
Δεύτερον: Η επιλογή του κλεισίματος έγινε από την ελληνική κυβέρνηση με τρόπο που δεν διασφάλισε (συν τοις άλλοις) την τήρηση ευρωπαϊκών κανονισμών και κανονισμών.

Οχι μόνο –λένε– σε ό,τι αφορά το "δημόσιο αγαθό" που είναι η δημόσια ραδιοτηλεόραση, αλλά και αναφορικά με τα οικονομικά ζητήματα των απολυμένων στις περιπτώσεις που κλείνει ένας οργανισμός.

Πανευρωπαϊκή αντίδραση

Τρίτον: Η κινητοποίηση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ενωσης (σ.σ. πέραν της καταγγελίας του κλεισίματος παρέχει συχνότητα για να εκπέμπει πειρατικά το «παράνομο» πρόγραμμα της ΝΕΤ), τα μαύρα εξώφυλλα εφημερίδων με το σήμα της «ΕΡΤ» και η έμπρακτη αλληλεγγύη ευρωπαϊκών τηλεοπτικών σταθμών (σ.σ. κάποια «βγήκαν» στον αέρα με το σήμα «ΕΡΤ Solidarite», άλλα μεταγλώτισαν... στα ελληνικά τα δελτία ειδήσεών τους), θορύβησαν τις Βρυξέλλες.

«Από το πουθενά απλώθηκε ένα τεράστιο κύμα αντίδρασης στα ελληνικά δρώμενα με επίκεντρο τις μνημονιακές της υποχρεώσεις», λένε.

Ειδικά στο Βερολίνο η ανησυχία είναι διάχυτη λόγω της επίδρασης που θα έχουν οι εξελίξεις στην γερμανική προεκλογική περίοδο.

Βρείτε τα – όχι εκλογές
Τέταρτον: Επίσης ...από το πουθενά βρέθηκε να κινδυνεύει η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, την οποία μνημόνευαν όλοι οι εταίροι το τελευταίο διάστημα ως απόδειξη ότι «το πρόγραμμα προχωρά κανονικά».

Η ευρωπαϊκή σύσταση είναι μία και κοφτή: Βρείτε τα - όχι εκλογές. Υπ΄αυτό το πρίσμα προσέρχονται στη σύσκεψη κορυφής της Δευτέρας οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί –και αυτή η ανάγκη υπαγορεύει στο Μαξίμου την αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης όσον αφορά στη λειτουργία της ΕΡΤ.

Προς επιβεβαίωση των νυχτερινών πληροφοριών του Capital.gr ότι το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά ψάχνει τρόπο «να φύγει το μαύρο από τις οθόνες» και να εκπέμψει πάλι πρόγραμμα η ΕΡΤ όχι με την παλιά του μορφή – και όχι live, με το επιχείρημα ότι θα «τρέξει» το σύστημα νέων προσλήψεων «με κριτήρια ΑΣΕΠ»...

Εκτάκτως στην ευρω-Ολομέλεια
Είναι ενδεικτικό ότι μετά από παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου αποφάσισε να εγγράψει “το θέμα της ΕΡΤ” στην Ολομέλεια του Ιουλίου...


Πηγή:www.capital.gr

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs