Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Φονικός ανεμοστρόβιλος σάρωσε την Οκλαχόμα - Tουλάχιστον 91 νεκροί, εκ των οποίων 20 παιδιά



Τουλάχιστον 91 άτομα έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων 20 παιδιά, από το πέρασμα ανεμοστρόβιλου στα προάστια της Οκλαχόμα Σίτι στις ΗΠΑ. Περισσότερο επλήγη η περιοχή Μουρ, όπου σπίτια και σχολεία καταστράφηκαν ολοσχερώς από τους ανέμους που έφτασαν τα 320 χλμ την ώρα. Σε κατάσταση «μέγιστης καταστροφής» κήρυξε την Οκλαχόμα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και διέταξε την παροχή ομοσπονδιακής βοήθειας για τους κατοίκους της πληγείσας περιοχής.
REUTERS/Gene BlevinsREUTERS/Gene BlevinsΠερίπου 230 είναι τραυματίες σε νοσοκομεία της περιοχής, ενώ οαριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί μέσα στις επόμενες ώρες. Ο ανεμοστρόβιλος είχε πλάτος περίπου 3 χλμ, σύμφωνα με το Reuters.
REUTERS/Gene BlevinsREUTERS/Gene BlevinsΕίκοσι παιδιά αγνοούνται και πιστεύεται ότι είναι εγκλωβισμένα κάτω από τα ερείπια του σχολείου τους. Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες ενώ ο κυβερνήτης της πολιτείας έχει κινητοποιήσει δύναμη της Εθνοφρουράς.
Το Κέντρο Πρόβλεψης Καταιγίδων προειδοποίησε τους κατοίκους της περιοχής 16 λεπτά πριν την έλευση του ανεμοστρόβιλου. Σύμφωνα με την Keli Pirtle, εκπρόσωπο του Κέντρου, συνήθως τέτοιου είδους προειδοποιήσεις εκδίδονται 8-10 λεπτά πριν.
REUTERS/Richard RoweREUTERS/Richard RoweΗ αμερικανική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία κατέταξε τον ανεμοστρόβιλο ως EF-4 στην κλίμακα Fujita, ως δηλαδή τον δεύτερο ισχυρότερο τύπο ανεμοστρόβιλου.
Πρόκειται για τον πιο φονικό ανεμοστρόβιλο στις ΗΠΑ τα τελευταία δύο χρόνια. 
Πηγές: Reuters, BBC, http://www.enet.gr/
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs