Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

«Φρενάρει» επικίνδυνα και ο κινέζικος δράκος


Επιβράδυνση της βιομηχανικής παραγωγής λόγω μειωμένων παραγγελιών για εξαγωγές
Ούτε η Κίνα ξεφεύγει από τις γενικότερες οικονομικές πιέσεις που ρίχνουν ξανά τον πλανήτη προς την ύφεση, έξι χρόνια περίπου από το ξέσπασμα της κρίσης. Ο κινέζικος κινητήρας έχει αρχίσει ήδη να δείχνει σημάδια επιβράδυνσης, με πιο χαρακτηριστικό τις πιέσεις πάνω στη βιομηχανική παραγωγή οι οποίες απλώνονται παγκοσμίως, σε Δύση και Ανατολή στο διεθνές εμπόριο. Αυτό ενδέχεται να επηρεάσει και εταιρείες σαν την Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, λένε αναλυτές.
Ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι ΚετσιάνγκΟ πρωθυπουργός της Κίνας Λι ΚετσιάνγκΠορεία ΠΑΜΕ 1/5/2013Πορεία ΠΑΜΕ 1/5/2013Τον Απρίλιο η βιομηχανική παραγωγή φρέναρε εκ νέου, καθρεφτίζοντας αδυναμία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.
Ο κινέζικος δείκτης PMI υποχώρησε στο 50,6 τον Απρίλιο από 50,9 το Μάρτιο, παραμένοντας πολύ κοντά στις 50 που είναι το όριο ύφεσης και επισήμως.
Ο περιορισμός της ανάπτυξης της βιομηχανικής δραστηριότητας οδηγείται από την πτώση των νέων παραγγελιών για εξαγωγές καθώς οι πιέσεις της ύφεσης και της μείωσης της κατανάλωσης πιέζουν όλη την υφήλιο, με αιχμή την Ευρώπη και τις ΗΠΑ βασικούς προορισμούς κινέζικων προϊόντων.
Το εξαγωγικό εργοστάσιο του πλανήτη αποτελεί οδηγό για πολλούς, προσθέτοντας ένα ακόμα στοιχείο στην εικόνα αδυναμίας ανάκαμψης συνολικά στο σύστημα, μαζί με τα υψηλά επίπεδα δανεισμού των κινέζικων περιφερειών.
Συγκέντρωση απεργών λιμενεργατών έξω από το κέντρο Τσέουνγκ Κονγκ, διακρίνεται το χάρτινο ομοίωμα του μεγιστάνα ΛιΣυγκέντρωση απεργών λιμενεργατών έξω από το κέντρο Τσέουνγκ Κονγκ, διακρίνεται το χάρτινο ομοίωμα του μεγιστάνα Λι« Η μικρή υποχώρηση του PMI δείχνει ότι η οικονομική ανάπτυξη δεν έχει ακόμη δυνατά στηρίγματα», ανέφερε» το China Federation of Logistics and Purchasing που δημοσιοποίησε τα στοιχεία του PMI με το National Bureau of Statistics.
Η συνολική ανάπτυξη του κινέζικου δράκου βρέθηκε σε ιδιαίτερα αδύναμα επίπεδα το α’ τρίμηνο, με ανάπτυξη 7,7% σε ετήσια βάση, έναντι 7,9% το δ’ τρίμηνο του 2012 που στηρίχθηκε άμεσα από τις δημόσιες «ενέσεις» μετά το κραχ του 2008, όπως παντού. 
Κάτω από το 8% η κινέζικη ανάπτυξη δεν μπορεί να συντηρήσει βιώσιμα επίπεδα απασχόλησης, γι’ αυτό χτυπούν καμπανάκια.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs