Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Δεν μας αξίζουν


Αν ζούσαμε σε άλλη χώρα και ακούγαμε τον Σαμαρά να μιλά όπως μίλησε προχθές, είμαι βέβαιος ότι όλοι θα θέλαμε να... μεταναστεύσουμε στην Ελλάδα!
Λογικό δεν είναι να θέλουμε να ζήσουμε στη χώρα που «σταθεροποιείται και θωρακίζεται», όπως είπε ο τεράστιος αυτός πολιτικός, «ενώ σε όλο τον κόσμο κλιμακώνεται η αβεβαιότητα και η ανησυχία»; Ποιος δεν θέλει να ζει σε μια χώρα όπου «ο στόχος της ανακούφισης των ασθενέστερων γίνεται επιτέλους πραγματικότητα»;
Ποιος μπορεί να είναι τόσο παράλογος που να θέλει να ζει, λ.χ., στη Γερμανία, ανησυχώντας καθημερινά για το αν η εκμετάλλευση των χωρών του Νότου θα συνεχιστεί ανεμπόδιστα; Και ποιος από τους ασθενέστερους μπορεί να είναι τόσο αδαής, ώστε να επιλέγει κάποια από τις σκανδιναβικές χώρες, χάνοντας την ευκαιρία να ανακουφιστεί με τα προγράμματα της τρικομματικής κυβέρνησης;
Δυστυχώς όμως, για τον κ. Σαμαρά, εμείς ζούμε εδώ! Και οι τηλεοπτικές πομφόλυγες δεν μπορούν πλέον να κρύβουν την πραγματικότητα από τα μάτια μας.
Περπατάμε στους δρόμους, κάτι που δεν κάνει το πολιτικό προσωπικό του συστήματος, και μετράμε λουκέτα, «ενοικιάζεται» και «πωλείται». Είμαστε ήδη, οι συντριπτικά περισσότεροι, όλο και πιο κακοπληρωμένοι, που δουλεύουν όλο και περισσότερο, ή άνεργοι, που παρακαλάμε για μια επισφαλή και ανασφάλιστη θέση εργασίας.
Εμείς, που ζούμε εδώ και κινούμαστε στις κανονικές διαδρομές της πόλης και όχι στις κλειστές διαδρομές από τα υπουργικά γραφεία στις κατοικίες των προαστίων, γνωρίζουμε ότι όσο κι αν ζοριστούμε δεν τα βγάζουμε πέρα, ότι τα χρέη μας αυξάνονται και οι προοπτικές μας εκμηδενίζονται.
Η απλή αλήθεια, που αυτοί δεν θέλουν να ακούν αλλά που εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να φωνάζουμε, είναι ότι ο λόγος των τριών συνεταίρων και των παραφυάδων τους παίζει πλέον επικίνδυνα όχι μόνο με το μέλλον της χώρας αλλά και με τα νεύρα μας.
Πώς να πάρουμε στα σοβαρά πολιτικούς που λένε με στόμφο, μπροστά στις κάμερες, «τώρα παλεύουμε για επενδύσεις, για ανάκαμψη, αλλά και για μείωση της ανεργίας», χωρίς χρόνια τώρα να καταθέτουν ένα έστω μέτρο που να δείχνει ότι αυτή τη φράση δεν τη λένε προσχηματικά, αλλά την εννοούν. Οτι δεν είναι λόγια για να ξεφύγουν άλλη μια φορά από τα δύσκολα, αλλά ουσιαστική έγνοια γι' αυτούς που δεν τα βγάζουν πέρα. Οτι δεν νοιάζονται μόνο για τους εαυτούς τους, αλλά και για τον τόπο.
Η Ελλάδα τους, η Ελλάδα τού «ναι σε όλα» και του «οι δανειστές είναι φίλοι μας», και η δική μας Ελλάδα είναι δύο διαφορετικές χώρες. Οι τρεις συνεταίροι το γνωρίζουν και με αυτόν το γνώμονα κανονίζουν την πορεία τους. Καιρός είναι να το καταλάβουμε και εμείς.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs