Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Δεύτερη ημέρα εκλογών στην Ιταλία



Στις κάλπες προσέρχονται για δεύτερη συνεχή ημέρα οι Ιταλοί σε μία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση τόσο για την Ιταλία, όσο και για την ευρωζώνη.

Δεύτερη ημέρα εκλογών στην Ιταλία
Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί (τοπική ώρα) και θα κλείσουν στις 3 το μεσημέρι, ενώ τα πρώτα αποτέλέσματα αναμένονται λίγες ώρες μετά.
Οι εκλογές διεξάγονται εν μέσω βαθιάς ύφεσης και σκληρών μέτρων λτότητας που έχουν προκαλέσει μεγάλη κοινωνική δυσαρέσεια στη χώρα.
Οι ιταλικές εκλογές παρακολουθούνται εναγωνίως από την ευρωζώνη, αλλά και από τις αγορές.
Κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα των εκλογών, μειωμένη ήταν η προσέλευση των πολιτών στις κάλπες γεγονός που ενέτεινε τις αμφιβολίες για το ποιο κόμμα πρόκειται να επικρατήσει.
Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι στις 22:00 (τοπική ώρα) η προσέλευση των πολιτών ήταν στο 55,2 τοις εκατό, έναντι του 62,5 που ήταν στις προηγούμενες εκλογές, το 2008.
Το χιόνι που έπεσε στη βόρεια Ιταλία φαίνεται πως αποθάρρυνε πολλούς ψηφοφόρους –ιδιαίτερα της μεγαλύτερης ηλικίας- κάτι που οι αναλυτές εικάζουν ότι θα μειώσει την υποστήριξη στα «παραδοσιακά» κόμματα.
Σύμφωνα με το Reuters, προβάδισμα φαίνεται ότι έχει ο κεντροαριστερός υποψήφιος Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι, αλλά οι αναλυτές εικάζουν ότι δεν θα μπορέσει να δημιουργήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Επίσης, οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης ίσως γίνουν πιο περίπλοκες μετά από πιθανή επιτυχία του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο, ο οποίος δημιούργησε το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και κατάφερε να πάρει με το μέρος του εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs