Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Πολύωρες καταθέσεις, πολλά ερωτήματα



Χωρίς να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις ως προς το ακριβές χρονικό διάστημα έλευσης της λίστας Λαγκάρντ στην Αθήνα και χωρίς λεπτομερή περιστατικά ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Χ.Χατζή ενώπιον της Προανακριτικής επιτροπής της Βουλής. Εκ νέου θα κληθεί την προσεχή εβδομάδα ο πρώην πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι Ηλίας Κλης.
Μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής που ερευνά την υπόθεση της "Λίστας Λαγκάρντ"Μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής που ερευνά την υπόθεση της "Λίστας Λαγκάρντ" 
Η διευθύντρια του γραφείου του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, στην πολύωρη κατάθεσή της, φέρεται να είπε ότι στις αρχές Οκτωβρίου του 2010 παρέλαβε στο υπουργείο Οικονομικών σφραγισμένο φάκελο τον οποίο στη συνέχεια και παρέδωσε στον πολιτικό της προϊστάμενο. Η ίδια πιστοποίησε ιδιοχείρως σε ένα άσπρο χαρτί ότι τον παρέλαβε αλλά δεν γνωρίζει από ποιον και που φυλάχθηκε ο φάκελος στη συνέχεια. 
 
Την προσεχή Τρίτη η μάρτυρας καλείται να καταθέσει στην επιτροπή τα ονόματα των 28 προσώπων που πλαισίωναν το γραφείο του πρώην υπουργού Οικονομικών ώστε να διαπιστωθεί σε ποιον εμπιστεύθηκε o κ. Παπακωνσταντίνου το επίμαχο CD που στη συνέχεια χάθηκε.
 
Η Χρύσα Χατζή επιβεβαίωσε ότι έγινε σύσκεψη στις 24 Ιανουαρίου του 2011 υπό τον κ. Παπακωνσταντίνου με αντικείμενο την έρευνα ελλήνων καταθετών στην Ελβετία. Ωστόσο μέλη της προανακριτικής επιτροπής αναφέρουν ότι την ίδια ημέρα το υπουργείο Οικονομικών διαβιβάζει στη Βουλή έγγραφη απάντηση σε βουλευτή του ΛΑΟΣ για τους έλληνες καταθέτες χωρίς οποιαδήποτε αναφορά σε λίστα που έχει φθάσει στη χώρα μας.
 
Σύμφωνα με μέλη της προανακριτικής, από τις μέχρι τώρα καταθέσεις των εμπλεκομένων προσώπων δεν παρατηρείται σύμπτωση στην περιγραφή των γεγονότων αλλά αρκετές αντιφάσεις.
 
Την ερχόμενη εβδομάδα καλείται εκ νέου ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής ο πρώην πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι Ηλίας Κλης προκειμένου να απαντήσει εάν στη λίστα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό του Κώστα Βαξεβάνη υπάρχουν καταθέτες που τους γνωρίζει, κυρίως λόγω της θέσης του ως συμβούλου του ΣΕΒ.
 
(Πηγή:ΑΠΕ)

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs