Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώνονται από νωρίς το πρωί στο λεκανοπέδιο της Αττικής αλλά και σε πολλές περιοχές της χώρας. Ήδη η πυροσβεστική έχει δεχθεί τις πρώτες κλήσεις για απάντληση υδάτων κυρίως από τα δυτικά προάστια, ενώ σε λίμνες έχουν μετατραπεί ήδη δρόμοι στον Πειραιά και στην παραλιακή λεωφόρο.
Νωρίτερα, οδηγός είχε εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητό του στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στο Μενίδι.
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι το χαρακτηριστικό του καιρού για σήμερα Τετάρτη. Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στη δυτική Ελλάδα, τη Θράκη και βαθμιαία στο ανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της ηπείρου και της δυτικής στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 8 μποφόρ στα πελάγη και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 9 μποφόρ.
Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη Θράκη όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και από το απόγευμα σε ημιορεινές περιοχές της ηπείρου και της δυτικής στερεάς. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ
θερμοκρασία: από 7 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου.
Τοπικές προγνώσεις
Αττική
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 17 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλονίκη
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ θερμοκρασία: από 9 έως 14 βαθμούς κελσίου.
Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 17-01-2013
καιρός: στη δυτική Ελλάδα και αργότερα στα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της ηπείρου, της δυτικής στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.





Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.