Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ο εμπαιγμός του Α.Σαμαρά προς τη μεσαία τάξη


Ο Αντώνης είναι πονηρός κι αυτά που λέει μην τα τρως…
Κακόμοιρε μικρομεσαίε βιάστηκες να χαρείς. "Είμαι με τη μεσαία τάξη, όχι εναντίον της", δήλωσε περίτρανα ο πρωθυπουργός πριν από λίγες μέρες, στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Και όποιος τον άκουσε αναρρωτήθηκε: Καλά, ο Στουρνάρας έγραψε μόνος του το φορολογικό νομοσχέδιο;
Γράφει:  
Από το «λεφτά υπάρχουν», μέχρι το «αυτά είναι τα τελευταία μέτρα», οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν ακούσει πολλά από τα στόματα των πολιτικών. «Και αυτό είναι καινούριο;» θα μου πείτε. Φυσικά και όχι. Όμως, πλέον δεν τους ενδιαφέρουν ούτε καν τα προσχήματα.
Την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει την στήριξή του στη μεσαία τάξη, ακριβώς την ίδια ώρα ετοιμάζει με το επιτελείο του ένα φορολογικό που  θα την αποτελειώσει.
Τελικά, το κείμενο που θα ψηφίσει η Βουλή μέσα στον Δεκέμβριο έχει αποκλειστικά εισπρακτικό χαρακτήρα, ενώ ολοκληρωμένο το φορολογικό νομοσχέδιο φαίνεται ότι θα κατατεθεί μέχρι τον Μάιο του 2013.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το τωρινό κείμενο, τα πρόσθετα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ θα πληρώσουν κυρίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με εισοδήματα έως 50.000 ευρώ.
Αν πάμε και πιο μακρυά την βαλίτσα, πέρα από τα μέτρα που αφορούν άμεσα τους μικρομεσαίους, η αγορά πλήττεται έντονα και από την ύφεση. Τα συνεχώς συρρικνούμενα εισοδήματα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για υγειή κατανάλωση.
Και μέσα σε αυτό το κλίμα, έρχεται ακόμα μία πρωτοβουλία της κυβέρνησης που θαρρείς και περιγελά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, τα καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοιχτά έξι Κυριακές το χρόνο. Λες και ο κόσμος έχει λεφτά για ψώνια, και το μόνο πρόβλημά του ήταν ότι δεν τον βόλευαν τα ωράρια…
Το μέτρο αυτό μπορεί να εξυπηρετεί κάπως τα μεγάλα πολυκαταστήματα, όμως για τις ΜμΕ είναι σκέτος πονοκέφαλος και για αυτόν τον λόγο η αγορά αντέδρασε αμέσως. Με την κατανάλωση στο ναδίρ, ούτε τα έξοδα λειτουργίας δεν θα μπορούν να καλύψουν.
Συνεπώς κ. Σαμαρά, μην παίζεται με τον πόνο μας…

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs