Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Κραχ στη Σοφοκλέους με πτώση άνω του 5%



του Μιχαήλ Γελαντάλι
Οι κυβερνητικοί τριγμοί, μετά τη χθεσινή ψηφοφορία, αποτυπώνονται και χρηματιστηριακά στο ταμπλό.

Κατά 5,6% υποχωρούσε νωρίτερα ο Γενικός Δείκτης, που μέχρι τώρα έχει ελάχιστο στις 753 μονάδες, κατά 5,7% ο FTSE-20, που μέχρι τώρα έχει ελάχιστο τις 274 μονάδες.

Στην Αθήνα αλλά και στο Χ.Α. προκαλεί εκνευρισμό και ανησυχία η νέα δήλωση αξιωματούχου της γερμανικής κυβέρνησης πως πολλά ζητήματα μένουν ακόμη ανοιχτά προτού υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Εύλογη η εικόνα στο Χ.Α., με τις ρευστοποιήσεις και τις πιέσεις κυρίως στον τραπεζικό κλάδο να εντείνονται. Πριν από λίγο η Εθνική υποχωρούσε κατά 12% στο 1,57 ευρώ, η Alpha Bank κατά 13% στο 1,57 ευρώ, η Eurobank κατά 12% στο 0,79 ευρώ, κατά 14% η Πειραιώς στο 0,356 ευρώ.

Μεγάλες απώλειες για τη ΔΕΗ κατά 10% και για ΟΤΕ 7%.  Πτώση στη Motor Oil(-3,8%), Τιτάν (-3,2%) και Ελληνικά Πετρέλαια (-2,6%).

Η αξία των συναλλαγών στα 87 εκατ. ευρώ στις 16.15, από τα οποία 20,8 εκατ. στην Εθνική, 8,4 σε Πειραιώς και Alpha Bank, ενώ ακολουθούν ΔΕΗΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Επιμένουμε τις τελευταίες ημέρες πως «ισχυρά χέρια» ξεκίνησαν να ρευστοποιούν αμέσως μετά την καταγραφή των τελευταίων τοπικών κορυφών στις 22 και στις 25 Οκτωβρίου.

Φαίνεται πως τα «ισχυρά χέρια» γνώριζαν κάτι παραπάνω από την πλειονότητα των παικτών, εκτίμηση που ενισχύεται κυρίως από τη συμπεριφορά του τραπεζικού δείκτη.

Με βάση την τεχνική προσέγγιση, ο 20άρης «επιστρέφει» στις στηρίξεις της 11ης/10,με… βάθος τα χαμηλά του δείκτη στις πρώτες συνεδριάσεις του προηγούμενου μήνα. Προς την περιοχή των 270 μονάδων, που αναφέραμε στο προσυνεδριακό σχόλιό μας.

Να σημειωθεί πως λίγο μετά τις 13.15-13.17 το κλίμα επιβαρύνθηκε περισσότερο με νέο κύκλο ρευστοποιήσεων, κυρίως στις τράπεζες. Σημειωτέον πως μέσα σε 5 λεπτά έγιναν συναλλαγές περίπου 3,5-4 εκατ. ευρώ, γεγονός που παραπέμπει σε εμφάνιση καταστάσεων μικροπανικού. 

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs