Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Η Ελβετία των ισχυρών και η Μποτσουάνα των μικρών...


Η Ελβετία των ισχυρών και η Μποτσουάνα των μικρών...
Να φύγουμε, να πάμε αλλού.     
Αφού στο ελληνικό χρηματιστήριο δεν μας σέβονται και μας τα τρώνε, να πάμε στο Ουζμπεκιστάν ή στην Μποτσουάνα, που δεν είναι στο ευρώ και παρουσιάζουν μεγάλη ανάπτυξη.         
Νίκος Μανεσιώτης
Αγοράζεις ΟΠΑΠ στα 6 με 6,50 ευρώ, γιατί ακούς την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας (τρομάρα τους) ότι θα τον ιδιωτικοποιήσει, και την επομένη σου ρίχνει την βόμβα της φορολόγησης με 30% στα κέρδη των παιχνιδιών του και σου τον βουλιάζει στα 3,50 ευρώ. Και βλέπεις τα λεφτά σου εγκλωβισμένα σε ένα χαρτί που σέρνεται επί εβδομάδες στα 4,20-4,40 (υπάρχει δε ο κίνδυνος να σέρνεται εκεί για πολύ πολύ καιρό ακόμα). ΄Ασε που τον αγόρασες 2 με 2,5 ευρώ ακριβότερο.      
Σκέφτεσαι τώρα εσύ. Την φορολόγηση την αποφάσισαν την επομένη της εκκίνησης της διαδικασίας πώλησης του Οργανισμού από το ΤΑΙΠΕΔ; Κι αν είσαι λίγο… αφελής το πάς πιο μακριά. Οι… Στουρνάρες του Υπουργείου Οικονομικών δεν αντιλαμβάνονταν ότι με την κίνηση τους αυτή θα φρενάριζαν απότομα την ανοδική δυναμική της μετοχής; Κι αν είσαι λίγο… λαϊκιστής το πάς ακόμα μακρύτερα. Μήπως, οι Στουρνάρες δούλεψαν για αυτούς που θέλουν -για τους δικούς τους λόγους- χαμηλά τον ΟΠΑΠ;   

Από τον ΟΠΑΠ στην 3Ε…       
Δεν περνά ένας μήνας από τα παραπάνω κι έρχεται το κτύπημα της 3Ε.  
Με τα οικονομικά μέσα ενημέρωσης των νταβατζήδων του τύπου να αποθεώνουν το πρωτοφανές κόλπο της οικογένειας Δαυϊδ (είναι χοντρά τα διαφημιστικά πακέτα της Coca Cola) και να προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι… βιοπαλαιστές του επιχειρείν ορθώς πράττουν. Για τα δικά τους συμφέροντα μπορεί, όντως, ορθώς να πράττουν.     
Αφού «σηκώνουν» την 3Ε, την εταιρεία με την μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση του Χ.Α., χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ!!! Και χωρίς να τους το απαγορεύει η κυβέρνηση Σαμαρά η οποία συνεχίζει το έργο της κυβέρνησης Παπανδρέου! Η προηγούμενη άφησε την ολιγαρχία του τόπου να βγάλει τα λεφτά της από την χώρα –η πράξη αυτή έδωσε την χαριστική βολή στις ελληνικές τράπεζες- ενώ η σημερινή τους επιτρέπει να μεταφέρουν τις εταιρείες τους στο εξωτερικό.
Η πρακτική της οικογένειας Δαυϊδ μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρα για το ελληνικό χρηματιστήριο. Γιατί δείχνει στους άλλους Δαυϊδ το πώς μπορούν να το εγκαταλείψουν για άλλες πολιτείες χωρίς να πληρώσουν ένα ευρώ. Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν την μπλοκάρει μέσω της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Γιατί η Επιτροπή μπορεί (και οφείλει) να απορρίψει το είδος του ανταλλάγματος, που στην προκειμένη περίπτωση είναι μετοχές μη εισηγμένης εταιρείας (η οποία… ΘΑ εισαχθεί αργότερα στο Λονδίνο) και νααπαιτήσει η συναλλαγή να γίνει με μετρητά.     
Σε ποιο χρηματιστήριο του κόσμου μία νεοσύστατη και άγνωστη εταιρεία, μηδενικού ενεργητικού και μηδενικής κερδοφορίας, εξαγόρασε κερδοφόρα εισηγμένη σε άλλο χρηματιστήριο με χρηματιστηριακή αξία 6,2 δις και με πωλήσεις 6,8 δις. ευρώ; Που ξανάγινε ανταλλαγή μετοχών όταν είναι άγνωστο το μετοχικό κεφάλαιο του αγοραστή και άγνωστή η αξία των μετοχών του;

…Κοινός ο παρανομαστής
 
Αφού στο ελληνικό χρηματιστήριο οι μοναδικοί κανόνες που τηρούνται είναι αυτοί που εξασφαλίζουν την κερδοσκοπία και την ασυλία των λογής λογής Λούα Λούα, να φύγουμε, να πάμε αλλού. Η κρατικοδίαιτη οικονομία της διαπλεκόμενης πολιτικής με τους Καρούζους θέλει μια αγορά από την οποία να κερδίζουν μόνο αυτοί.   

Για αυτό αδιαφορούν για την Ελλάδα και τις αιματηρές θυσίες του λαού της να σωθεί ο τόπος από την επίσημη και ασύντακτη χρεοκοπία. Μάλιστα, με τον ΟΠΑΠ, με την 3Ε, με την ΦΑΓΕ κ.α. το αντίθετο πετυχαίνουν, τόσο στην οικονομία, όσο και στο χρηματιστήριο. Δείτε, για παράδειγμα, τι καταφέρνουν στον «καθρέπτη» της οικονομίας. Ενάμιση μήνα τώρα με όλα αυτά χαλάνε το επενδυτικό κλίμα, παγώνουν το θετικό momentum και δεν επιτρέπουν στο ταμπλό να ανασάνει. ΄Ετσι διώχνουν τους τελευταίους ΄Ελληνες επενδυτές και κρατάνε μακριά τους ξένους.   
Για να ξεπουλήσουν την Ελλάδα.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs