Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ρόλος της αριστεράς σήμερα



Ο Τσίπρας κάλεσε τις αριστερές δυνάμεις να βάλουν το στίγμα τους σε μια στιγμή που μεγάλα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας είχαν αριστερόστροφη προσέγγιση σε μια εποχή που η ανάγκη δημιουργεί καινούργιες συμμαχίες.
Είναι προφανές ότι αυτό που γίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι επανάσταση του προλεταριάτου. Είναι συμμαχία προλεταριάτου και μικρομεσοαστών ενάντια σε μια απάνθρωπη επίθεση του μεγάλου μη παραγωγικού κεφαλαίου, που αρχίζει να έχει σημάδια τεραστίων διαστάσεων ανθρωπιστικής καταστροφής.
Έχουμε ήδη 1.500.00  άνεργους, 3000 αυτοκτονίες, 45.000 άστεγους, πάμπολλοι συμπολίτες μας τρέφονται από συσσίτια, ο κατώτερος μισθός και η κατώτερη σύνταξη είναι κάτω από 500 ευρώ και έχουμε μόνο δύο χρόνια μνημόνια και το μέλλον να φαντάζει χειρότερο.

Οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις σε διεθνή σύμπνοια και συσπείρωση, κατάφεραν να κερδίσουν τις τελευταίες εκλογές. Ήταν εντυπωσιακό πώς, όλες οι αντιδραστικές δυνάμεις της Ευρώπης κτύπαγαν τον συνασπισμό των λαϊκών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, συντονισμένες, οργανωμένες, στον ίδιο ρυθμό. Κάθε ημέρα όλα τα ελληνικά κανάλια μετέδιδαν τρομοκρατικά άρθρα και ειδήσεις από «φερέγγυες» και «αξιόπιστες» ευρωπαϊκές πηγές που προέτρεπαν τον ελληνικό λαό να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία αλλιώς την άλλη μέρα των εκλογών θα συνέβαινε κάτι πολύ άσχημο για αυτόν και την οικογένειά τους. Το μόνο που δεν είδαμε ήταν τη Μέρκελ και τον Σόϊμπλε να μοιράζουν ψηφοδέλτια της ΝΔ. Οι Financial Times Deutland πρωτοστάτησαν εντυπωσιάζοντας. Μια ημέρα πριν της εκλογές το κύριο άρθρο των FTD ήταν στα Ελληνικά και πρότεινε να μην ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ. Ολόκληρο το σκηνικό ήταν πρωτόγνωρο για αυτά που εγώ έχω ζήσει και εξαιρετικά εντυπωσιακό. Αμέσως μετά τις εκλογές οι Financial Times Deutland αποκάλυψαν ότι με τα άρθρα τους προσπάθησαν να μας χρησιμοποιήσουν για να εξασφαλίσουν την επί δεκαετίες επιτευχθείσα κοινωνική και υλική ευημερία στη Γερμανία.
Αυτή η παγκόσμια επίθεση ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλημάτισε το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρά αναπαρήγαγαν άρθρα, εικόνες, υποθέσεις και σχόλια από αυτό το διεθνές στρατόπεδο με σκοπό να κτυπήσουν το ΣΥΡΙΖΑ.
Η κομουνιστική αριστερά πρέπει να αφουγκραστεί την πρό(σ)κληση μιας λαϊκοδημοκρατικής επανάστασης που μέσα από δημόσια μοντέλα παραγωγής θα καταφέρει να περάσει καταρχήν τον έλεγχο των μέσων παραγωγής στο λαό και σιγά σιγά την ίδια την εξουσία. Σε αυτήν την επανάσταση θα γίνουν πολλές συμμαχίες, ακόμη και «ανίερες». Με κομμάτια της ελληνικής αστικής τάξης που θέλουν να παίξουν έναν «πατριωτικό» ρόλο και να απαλύνουν τον πόνο μιας  εσωτερικής καταστροφής. Με το παραγωγικό κεφάλαιο εκεί που θέλει να συμμαχήσει ενάντια στο μη παραγωγικό.
Σε αυτή τη συμμαχία αριστερών δυνάμεων πρέπει να έχουν λόγο όλες οι αριστερές κοινωνικές δυνάμεις από την πατριωτική αριστερά έως τους αναρχικούς και τους αντεξουσιαστές με τα μεγάλα ενδιάμεσα κομμάτια του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τους μ-λ Μαοϊκούς και τους τροτσκιστές.
Αν αυτό δεν γίνει τότε ο ΣΥΡΙΖΑ σε λίγα χρόνια ακολουθώντας τους νόμους της αδράνειας και για να επιβιώσει θα κάνει μια τεράστια δεξιά στροφή και ΘΑ ΓΙΝΕΙ αυτό που σήμερα τον κατηγορούν ότι είναι : το «νέο ΠΑΣΟΚ» (να μην σχολιαστεί εδώ ότι όλοι γνωρίζουμε ότι η ιστορία όταν επαναλαμβάνεται, επαναλαμβάνεται σαν φάρσα).
Το ΚΚΕ που πρόθυμα συμμάχησε σε ενιαία κυβέρνηση με την δεξιά που είχε πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη το 1989, σήμερα αντιστέκεται σε μια συμμαχία αρχών με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δική μου είναι η εκτίμηση και μακάρι να βγω ψεύτης : Αν αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό που σήμερα επαγγέλλεται και καταλήξει σε «νέο ΠΑΣΟΚ» τότε το ΚΚΕ θα έχει αφήσει τον Περισσό και θα κάνει ΚΟΒΑθήνας στο δυάρι της Παπαρήγα στην Αλεξάνδρας.
Αυτό θα είναι απόλυτη ευθύνη των αριστερών δυνάμεων που ΔΕΝ παρεμβαίνουν και απαξιούν να καταλάβουν ότι πρέπει να βγουν στην πρώτη γραμμή. Αντί αυτού το μόνο που κάνουν είναι η ΑντιΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα με τα ίδια ακριβώς υλικά που η «ομάδα αλήθειας» της ΝΔ στη Συγγρού παρήγαγε. Τα ίδια υλικά που το MEGA το ΣΚΑΙ και οι εφημερίδες ΝΕΑ, ΒΗΜΑ, Καθημερινή κλπ και οι φυλλάδες Αυριανή, ΘΕΜΑ κλπ παρήγαγαν.

Bookmark and Share

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ απολύτως οσοι δεν βγαίνουν στην πρωτη γραμμή για μενα ειναι εθνικοί προδότες, κάποιος τους πρόσταξε να μείνουν στον πάγκο και να κάνουν κριτική αποδυναμώνοντας τις προσπάθειες των άλλων. Τα αποτελέσματα των εκλογών ζητούν εθνική ενότητα και οχι εθνικό διχασμό που βολεύει τους ξένους!!! (ποιος πιστεύει πια πως τα κόμματα νοιάζονται για τον λαό?? εγώ οχι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs