Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Όλα τα χρηματοπιστωτικά τσακάλια θέλουν κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με ολίγη από Ντόρα - Γιατί άραγε; - Σκέψου ψηφοφόρε ! Σκέψου !!

Αυξάνονται τις τελευταίες ώρες οι ωμές εξωθεσμικές παρεμβάσεις στην ελληνική πολιτική σκηνή, με απώτερο σκοπό να υφαρπάξουν πιέζοντας την ψήφο των πολιτών και κυρίως των αναποφάσιστων καθώς όλα δείχνουν ότι θα στραφούν κι αυτοί σε αντιμνημονιακή κομματική επιλογή. Όλες αυτές τις μέρες τα χρηματοπιστωτικά τσακάλια εκβιάζουν, απειλούν εκφοβίζουν, πότε με έξοδο απ το ευρώ, πότε με ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, πότε με πολιτικό και οικονομικό χάος. 
Το ερώτημα που εύλογα γεννιέται στο μυαλό κάθε σκεπτόμενου πολίτη - ψηφοφόρου είναι το εξής: Γιατί άραγε όλοι αυτοί οι ακόρεστοι καπιταλιστικοί γύπες φωνάζουν όλες αυτές τις μέρες;; Μήπως γιατί κόπτονται για το καλό και την ευημερία των πολιτών; Μήπως γιατί μας αγαπάνε, συμμερίζονται τις...θυσίες μας και δεν θέλουν να πάνε όπως λένε χαμένες; Ή μήπως τρέμουν στην ιδέα ότι η κάλπη θα μπορούε να βγάλει ένα αποτέλεσμα που θα τους έκοβε τη φόρα και θα έβαζε φρένο στο μεγαλύτερο πλιάτσικο, στην μεγαλύτερη ληστεία που έχει στηθεί ποτέ στα παγκόσμια οικονομικά χρονικά εναντίον κάποιου κράτους και του λαού του. Πλιάτσικο στο οποίο αυτά τα καθάρματα είναι ενορχηστρωτές - οργανωτές και συνεργάτες τους είναι οι δοσίλογοι πολιτικοί που υπόγραψαν το ξεπούλημα της πατρίδας. 
Αντίστοιχο ξεπούλημα έχει γίνει (σε μικρότερη ίσως κλίμακα) στην Αν. Γερμανία μετα την πτώση του τείχους του Βερολίνου με όχημα την εταιρεία Τρόιχαντ (περισσότερες πληροφορίες στο ντοκυμαντέρ http://www.catastroika.com/ ). 
Κεντρικό ρόλο στο πλιάτσικο της Ανατολικογερμανικής περιουσίας ο γνωστός και μη εξαιρετέος  πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Γι' αυτό, μεθαύριο Κυριακή ας σκεφτούμε, ας απαντήσουμε κι ας προσέξουμε πολύ τι θα επιλέξουμε !!


ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ - ΥΑΙΝΕΣ






Κυβέρνηση Ν.Δ -ΠΑΣΟΚ με Μπακογιάννη «θέλει» το IIF
To IIF θέλει και την Ντόρα στην κυβέρνηση. Τα σενάρια των ξένων για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα

Η άποψη που επικρατεί στην έκθεση του ΔΝΤ με ημερομηνία 1ης Μαίου, είναι ότι ο εκλογικός νόμος που δίνει το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα μπορεί να δώσει κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στα δπύο μεγάλα κόμματα της χώρας. Ταυτόχρονα, το ΔΝΤ επισημαίνει ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Ελλάδα, θα μπορούσε να διευρυνθεί αν καατόρθωνε να μπει στη Βουλή και η Δημοκρατική Συμφωνία της Ντόρας Μπακογιάννη. Αλλά για να γίνει αυτό και να συμμετάσχει στην κυβέρνηση η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη θα έπρεπε πρώτα να τα 'βρει" με τον αρχηγό της Ν.Δ. κ. Α. Σαμαρά.
Στο μεταξύ χθες έγινε γνωστό ότι η Fitch προβλέπει έξοδο της χώρας από το ευρώ αν προκύψει ακυβερνησία και πολιτική αστάθεια.
BofA: Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ το βασικό σενάριο - Ενδέχεται να μην επιβιώσει για πολύ η νέα κυβέρνηση
Ο σχηματισμός μίας εύθραυστης και βραχυπρόθεσμης κυβέρνησης συνεργασίας ανάμεσα στο ΠαΣοΚ και τη ΝΔ είναι το πιθανότερο αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, εκτιμά η Bank of America, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο «πολιτικής παράλυσης» και εξόδου από το ευρώ. Η BofA σημειώνει στην έκθεσή της ότι, σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, τα δύο ελληνικά κόμματα που υποστηρίζουν το μνημόνιο δεν μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση αυτοδυναμίας και βρίσκονται στο όριο του σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας. Την ίδια ώρα, τα μικρότερα κόμματα είτε είναι κατά του μνημονίου είτε δεν συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες να περάσουν το όριο του 3%.
Ο διεθνής οίκος προβλέπει ότι αν και η συνεργασία των δύο κομμάτων δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ΠαΣοΚ και ΝΔ θα λάβουν τελικά τους απαιτούμενους ψήφους και κατά πάσα πιθανότατα θα σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία όμως «ενδέχεται να μην επιβιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα». Η BofA σημειώνει ότι παρ' όλο που η «πολιτική παράλυση» δεν περιλαμβάνεται στο βασικό της σενάριο, παραμένει ανήσυχη για τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από το πέρασμα σε μία περίοδο πολιτικής αστάθειας.
Αν το χειρότερο δυνατό σενάριο μίας παρατεταμένης πολιτικής αστάθειας επιβεβαιωθεί, προειδοποιεί η BofA, τότε δεν μπορεί να αποκλειστεί η χρεοκοπία και η έξοδος από την ευρωζώνη.

Morgan Stanley: Αν δε σχηματιστεί συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, υπάρχει κίνδυνος εξόδου από το ευρώ
Από την άλλη πλευρά, ο αναλυτής της Morgan Stanley κ. Joachim Fels υποστηρίζει ότι στις ελληνικές εκλογές της Κυριακής δεν διακυβεύεται τίποτα λιγότερο από την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Ο κ. Fels τονίζει ότι αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στα δύο κόμματα εξουσίας, η Ελλάδα μπορεί να εγκαταλείψει το πρόγραμμα, οι Ευρωπαίοι εταίροι ενδέχεται να παγώσουν τη χρηματοδότηση προς τη χώρα και τελικά η Ελλάδα ίσως αποφασίσει να βγει από το ευρώ, για να «νομισματοποιήσει το έλλειμμα και το χρέος». Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ισοδυναμεί «με μία αλλαγή στη φύση του χρήματος στην ευρωζώνη, που θα οδηγήσει σε τεράστια διαφυγή κεφαλαίων από άλλα δοκιμαζόμενα μέλη της ευρωζώνης και μπορεί να διαλύσει την ίδια τη νομισματική ένωση» προειδοποιεί ο κ. Fels.

Credit Suisse: Και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, και ο συνασπισμός της Αριστεράς ενέχει πολλούς κινδύνους για το πρόγραμμα
Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα η έκβαση παραμένει αβέβαια, σχολιάζει η Credit Suisse σε ανάλυσή της. Οπως σχολιάζει ο ελβετικός οίκος, η στήριξη για τα δύο κόμματα, Νέα Δημοκρατία και ΠαΣοΚ, βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό, ενώ τα ποσοστά των αναποφάσιστων και των «ψήφων αντίδρασης» παραμένουν πολύ υψηλά.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, αν και η Νέα Δημοκρατία προπορεύεται, δεν θα είναι σε θέση να αποκτήσει αυτοδυναμία. Μία κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠαΣοΚ είναι το πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα με την Credit Suisse. «Και τα δύο κόμματα έχουν δεσμευτεί να στηρίξουν το πρόγραμμα της τρόικας, είναι αβέβαιο ωστόσο σε αυτό το σημείο εάν ένας τέτοιος συνασπισμός θα έχει την ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή. Οι εντάσεις μεταξύ των μελών και η ισχυρή αντιπολίτευση από τα κόμματα κατά του μνημονίου μπορεί να θέσουν υπό αμφισβήτηση τη σταθερότητά της».
Αν Νέα Δημοκρατία και ΠαΣοΚ αποτύχουν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού, μπορεί να επιχειρηθεί ένας ευρύτερος συνασπισμός με άλλα κόμματα που δεν είναι ισχυροί υποστηρικτές του μνημονίου ή μπορεί να ακολουθήσουν άλλες εκλογές. «Και οι δύο προοπτικές θα εντείνουν την αβεβαιότητα και θα δημιουργήσουν αμφιβολίες για την επιτυχή υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος».

Merrill Lynch: Ισχυρό ρίσκο πολιτικής παράλυσης - Βλέπει "αδύναμη" συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
Η Merrill Lynch, από την πλευρά της, βλέπει ισχυρό ρίσκο πολιτικής παράλυσης στην Ελλάδα μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Σύμφωνα με ανάλυσή της, η Merrill Lynch τονίζει ότι οι δύο κύριες δυνάμεις που στηρίζουν το πρόγραμμα των προσαρμογών, δεν μπορούν να επιτύχουν αυτοδυναμία. Επιπλέον, μία συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, «κατά την άποψή μας». Εάν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση, θα ακολουθήσουν εκλογές σε έναν μήνα και ύστερα κι άλλες, μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση. Το βασικό σενάριο της Merrill Lynch είναι ότι το ΠαΣοΚ και η Νέα Δημοκρατία θα λάβουν αρκετές ψήφους και τελικώς θα συμφωνήσουν σε μία κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία ωστόσο θα έχει μικρή πλειοψηφία και ίσως δεν διαρκέσει πολύ.
Επίσης, η Merrill Lynch εκτιμά ότι αν και η πολιτική παράλυση στην Ελλάδα δεν είναι το βασικό της σενάριο, «ανησυχούμε για τους κινδύνους που περιλαμβάνονται». Το ελληνικό πρόβλημα απέχει πολύ ακόμη από την επίλυσή του, αλλά το νέο πρόγραμμα κερδίζει χρόνο για την Ελλάδα. «Ωστόσο, η πολιτική αστάθεια μετά τις εκλογές μπορεί να οδηγήσει στο άσχημο σενάριο που περιλαμβάνει πιθανώς και την έξοδο από την ευρωζώνη». Επισημαίνει ακόμη ότι η άμεση έκθεση του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα έχει μειωθεί σημαντικά, αλλά σενάρια κινδύνου για τη χώρα μπορούν ακόμη να επηρεάσουν τις αγορές, να ενισχύσουν τις ήδη αυξημένες πιέσεις στην κρατική χρηματοδότηση και να αποδυναμώσουν το ευρώ.

JPMorgan: Βλέπει επιτυχή επαναδιαπράγματευση του Μνημονίου
Η JPMorgan σε ανάλυσή της τονίζει πως υπάρχει έντονη αβεβαιότητα για την έκβαση των ελληνικών εκλογών και για το εάν θα είναι πιθανό να σχηματιστεί ένας σταθερός συνασπισμός. «Εάν υποθέσουμε ότι είναι πιθανός ένας σταθερός συνασπισμός, το βασικό ζήτημα είναι ποια θα είναι η στάση του σχετικά με το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης. Το πιο πιθανό είναι ότι η νέα κυβέρνηση θα προσπαθήσει να επαναδιαπραγματευτεί το περίγραμμα του δεύτερου πακέτου, αλλά με έναν τρόπο που θα είναι αποδεκτός στην τρόικα. Δεν περιμένουμε μία απευθείας απόρριψη του προγράμματος που θα αύξανε σημαντικά την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ».
Επίσης, προσθέτει ότι εκτός από την ευρύτερη προσπάθεια της ευρωζώνης να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη, το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας έχει ήδη στραφεί σε αυτήν την κατεύθυνση. «Αυτό είναι εμφανές κυρίως σε έναν πιο ήπιο δρόμο προς τη μείωση του ελλείμματος. Με έμφαση στην επανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού κλάδου κι έμφαση στην επίτευξη εσωτερικής υποτίμησης για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας. Παρά ταύτα, πρόκειται περισσότερο για μία στροφή που θα μπορούσε να λάβει χώρα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους όρους της χαλάρωσης της δημοσιονομικής ενοποίησης βραχυπρόθεσμα. Και αυτό ακριβώς είναι που περιμένουμε να συμβεί».
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs